Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

ADVIES. Hoe komt het dat mijn rode kleur zo snel vervaagt?

ADVIES. Hoe komt het dat mijn rode kleur zo snel vervaagt?

Foto: Shutterstock

Heb je je haar rood laten verven en trekt de kleur er na enkele weken alweer uit? Dan is het niet de schuld van je kapper, wel van je pigmenten. BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientoloy legt uit hoe het zit.

Als je je haar rood verft - het maakt niet uit in welke tint - vervaagt de kleur vaak heel snel. Dat heeft alles te maken met de kleur waarvan je vertrekt. Breng je de kleur aan op een blonde basis, dan trekt het rood extra snel weg. Bij blonde lokken zijn de natuurlijke pigmenten immers uit het haar verwijderd. Het rode pigment heeft als het ware geen andere pigmenten om zich aan vast te hechten, daarom komen ze snel los en vervaagt je kleur.

Extra pigment

Wil je toch van blond naar rood, dan zal je kapper wellicht kiezen voor een voorpigmentatie. Hierbij worden de lokken eerst voorzien van wat extra pigment. De tweede laag, in dit geval de rode kleur, zet zich zo beter vast. Deze behandeling kost wel wat, maar leidt er wel toe dat je het volgende kappersbezoek wat langer kunt uitstellen.

Toch vervagen

Aan natuurlijk haar of donkerder geverfd haar zullen rode tinten zich makkelijker kunnen vasthechten aan de resterende pigmenten. Ondanks dat feit, zal het rood toch vaak snel vervagen. Het is aangewezen om een shampoo en conditioner met een instant pigment te gebruiken om je kleur langer sprankelend te houden. Tijdens het verzorgen, voeg je zo extra pigment toe. Spoel de producten zeker altijd goed uit, zo voorkom je dat de rode kleur ’s nachts op je hoofdkussen terechtkomt.

Refresh

Belangrijk voor zonnekloppers: vergeet geen zonnefilter te gebruiken. Een pet of hoedje is nog altijd de beste bescherming die je kan kiezen om je kleur optimaal te beschermen. Tip voor als je een vervaagde rode kleur weer wat levendiger wil maken: dat kan. Vraag in het salon naar een color refresh. Deze formule bij de kapper moet een tiental minuten inwerken en fungeert als een zware opfrissing van je kleur.

Corrigeer