Kunstenaar stelt gewaagd kunstwerk met spuitende penis voor: “Zie het probleem niet”

Wilrijk -

Het kunstenaarscollectief Gelitin heeft donderdag zijn nieuwe beeldhouwwerk in het Wilrijkse Middelheimmuseum voorgesteld. Het beeld, reeds een maand in ontwikkeling, zorgde begin mei nog voor consternatie bij enkele wandelaars. “Ík ben gechoqueerd, zeker als ik het drukke verkeer hier bekijk”, aldus Florian Reither, één van de makers van het aparte kunstwerk

De fontein van het Weense kunstenaarscollectief Gelitin beeldt een man in plasticine af die achterover buigt en leunt op handen en voeten. Dat het beeld een erectie toont, zorgde voor consternatie bij enkele wandelaars begin mei. Nu het kunstwerk af is, is te zien hoe het water in de ‘mond’ van het beeld terechtkomt.

“We zijn erg blij om hier te zijn”, aldus maker Florian Reither. “We hopen dat je naar hier komt en van ons werk geniet. Wat de exacte betekenis van dit beeldhouwwerk is, laat ik over aan de bezoekers. Wij maken het maar geven geen uitleg. We gaan af op onze intuïtie.”

Reither snapt de hetze rond het beeld niet en vindt het kunstwerk naar eigen zeggen niet te choquerend. “Ik zie geen probleem. Gisteren waren er hier kinderen aan het spelen en zij hebben zich prima vermaakt. Daarentegen ben ík gechoqueerd. Zeker wanneer ik hier het drukke verkeer op de autosnelweg bekijk.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio