Minder warm

Minder warm

Oud-Heverlee. Foto: Guy Maris

Met de komst van de weerkundige zomer (de maanden juni, juli en ­augustus) lijkt het weer wat meer in zijn normale plooi te vallen. Er is nog altijd weinig beweging in de atmosfeer, maar de aangevoerde lucht komt van over zee en is duidelijk minder warm. Langs de oostelijke flank van een Atlan­tisch hogedrukgebied worden de buien stilaan drooggelegd.

Vandaag beginnen we met vrij veel wolken. In het oosten van het land vallen ’s ochtends al ­enkele buien. In de loop van de dag komt de zon erdoor. Het westen houdt het waarschijnlijk de ­hele dag droog, elders is er kans op een lokale ­onweersbui. Met maxima rond 18 graden aan zee tot 23 graden in het ­binnenland is het minder warm dan de voorbije ­dagen. Voor hooikoortspatiënten blijft het weer ongunstig, ook de ­volgende dagen.

Vannacht verdwijnen de buien richting Duitsland en evolueren we overal naar droog weer. De ­bewolking overheerst. Minima rond 14 graden en een westelijke briesje.

Zaterdag kan het ochtendgrijs hardnekkig zijn. Na de middag brandt de zon gaten in het wolkendek en stijgt het kwik tot ongeveer 22 graden.

Ook zondag is een overwegend droge dag met afwisselend zon en wolkenvelden. Maxima rond 22 graden.

Maandag en dinsdag nog meer variaties op het thema rustig zomerweer met maxima rond 23 graden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS