Philip Milanov blijft steken op tiende plaats, hordeloper Samba verbaast op Diamond League Rome

Philip Milanov blijft steken op tiende plaats, hordeloper Samba verbaast op Diamond League Rome

Foto: Marc Van Hecke

Philip Milanov heeft op de Diamond League atletiekmeeting in de Italiaanse hoofdstad Rome vrede moeten nemen met een tiende plaats. De Brugse discuswerper kwam niet verder dan 61m57. De Qatarees Abderrahman Samba verbeterde het Diamond League-record op de 400 meter horden.

Na drie worpen was Milanov niet bij de beste acht, en dus mocht hij niet deelnemen aan de laatste drie rondes. De verste worp van Milanov, die al geplaatst is voor het EK in Berlijn in augustus, was dit seizoen tot nu toe 64m91. Zijn Belgisch record bedraagt 67m26. De winst in Rome ging naar de Jamaicaan Fedrick Dacres, die 68m51 liet optekenen.

De 400 meter horden zorgde voor spektakel. De Qatarees Abderrahman Samba snelde naar 47.48: een Diamond League-record, een beste wereldjaarprestatie, een meetingrecord én een Afrikaans record. Nummer twee Karsten Warholm verbeterde met 47.82 het Noors record.

In het Oostenrijkse Sankt-Polten liep de Wit-Russische Alina Talay een indrukwekkende 100 meter horden. Met 12.41 zette ze de snelste Europese chrono sinds 1992 achter haar naam.

Baker troeft Coleman opnieuw af op 100 meter

De Amerikaan Ronnie Baker heeft donderdag op de Diamond League-meeting in Rome opnieuw de 100 meter gewonnen. Net als vijf dagen geleden in Eugene (Oregon) in eigen land troefde Baker zijn landgenoot en vicewereldkampioen Christian Coleman af. Baker klokte af in 9.93 seconden, dat is de beste wereldjaarprestatie.

De 24-jarige Baker bevestigde zijn prestatie op de discipline, die nog geen natuurlijke opvolger voor de Jamaïcaanse spurtlegende Usain Bolt gevonden heeft. In Eugene won hij in 9.78. De rugwind (2,4 m/s) was echter te sterk, waardoor zijn tijd niet gehomologeerd werd als de mondiale toptijd.

Baker haalde het in de Italiaanse hoofdstad voor de Fransman Jimmy Vicaut (10.02) en de talentrijke thuisloper Filippo Tortu (10.04). Coleman, wereldkampioen en wereldrecordhouder (6.34) op de 60 meter indoor, kwam pas als vierde over de streep.

Corrigeer