Verjaardagsfeestje in Pokémon-thema? Bollypop fikst het!

Verjaardagsfeestje in Pokémon-thema? Bollypop fikst het!

Bollypop Evelien Bols in het KLJ-lokaal van Zandhoven, waar ze in de leiding zit. Foto: jdw

Zandhoven - Toen ze zelf klein was, nodigde ze altijd dertig kindjes uit op haar verjaardagsfeestje. Ja, de feestjes van Evelien Bols waren legendarisch. Nu ze 24 is, heeft Evelien met Bollypop haar eigen bedrijfje gestart met themafeestjes aan huis voor jarigen tussen 2 en 16.

Evelien groeide op in Zandhoven, maar woont nu in Oostmalle. “Ik ben zelf jarig in de zomervakantie. Iedereen wist: de datum van het feestje van Evelien moeten we vrijhouden, want voor mij was dat telkens een hoogdag.”

Evelien studeerde kinderzorg en werkt in de buitenschoolse kinderopvang Pinkeltje in Malle. Daar kan ze haar creativiteit en organisatietalent botvieren. “Het idee om met Bollypop te starten, is eigenlijk stom ontstaan”, vertelt Evelien. “Toen mijn vader zijn vijftigste verjaardag vierde, heb ik een daguitstap op maat voor hem uitgewerkt, met een bezoek aan een escaperoom. Iedereen was vol lof. Ik zit ook in de KLJ-leiding van Zandhoven en ben er altijd als de kippen bij om dingen te organiseren. Mijn broertje is vijf, en voor hem heb ik ook eens een verjaardagsfeestje uitgewerkt. De ouders waren zo enthousiast dat ik vragen kreeg of ik voor hun kindje ook een feestje wou organiseren.”

Evelien informeerde zich grondig over het statuut van zelfstandige in bijberoep, liet haar wagen pimpen met de vrolijk dansende letters 'Bollypop' en was vertrokken. Het speciale is dat ze geen vaste thema's heeft, maar dat kinderen zelf hun lievelingsthema kunnen kiezen, en dat Evelien daar dan tot in de details een compleet feest rond uitwerkt.

“Piraten, dino's, Minions, smileys en emoji's, eenhoorns, Pokémon, Minecraft, elfjes, voetbal: ik krijg allerhande vragen. Gisteren zat er zelfs een vraag voor een bootcamp-feestje in mijn mailbox.”

Evelien werkt volgens drie formules: de cookie, donut of cupcake. “De cookie is de basisformule. Ik begin elk feestje standaard met een dansje, daarna is er een zoektocht, een knutselmoment, vrij spel en nog pleinspelletjes. Elk feestje eindigt met het uitdelen van een goodiebag. De jarige krijgt een grote lollypop, de vriendjes een kleinere.”

Zelfs voor decoratie in het thema zorgt Evelien. “Mensen die klein wonen, kunnen eventueel een zaaltje huren. Ik heb een lijst. Of we doen het feestje in de garage. Een sweet sixteen themaparty organiseer ik ook graag, met dj.”

Veel kinderen vinden een feestje thuis leuk, omdat altijd dezelfde binnenspeeltuin op den duur wat tegensteekt. Bovendien is een drukke binnenspeeltuin voor kinderen met autisme, hoogsensitiviteit of ADHD niet evident.

Alle thema's kunnen, al zijn er ook grenzen. “Mijn broertje vindt het super dat ik feestjes organiseer. Hij zei: ik wil een blootfeestje! Een wat? Awel, een blootfeestje, iedereen in zijn blootje!”

www.bollypop.net

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio