Derde provinciale B met Lochristi B, Zaffelare A, Heusden, FC Destelbergen en Laarne-Kalken

Reeksindeling provinciaal voetbal zorgt voor heel wat derby's

Reeksindeling provinciaal voetbal zorgt voor heel wat derby's

Vreugde en ontgoocheling op het voetbalveld: in 2018-2019 kan u het iets dichter bij huis beleven Foto: mdb

Destelbergen - De reeksindeling is nog voorlopig, maar als we de kalendermakers van het provinciaal voetbal op dit moment mogen geloven, wachten ons volgend seizoen heel wat leuke derby's: FC Destelbergen, KFC Heusden maar ook SV Zaffelare, Dynamo Beervelde en SK Lochristi B komen net als Laarne-Kalken elkaar twee keer tegen in de voetbaljaargang 2018-2019.

De eindronde en de barragewedstrijden kunnen nog een en ander herschikken, maar het ziet er dus allemaal hoopvol uit voor volgend seizoen: vooral derde B wordt een reeks waar we met plezier heroïek en voetbalplezier gaan aan koppelen: Heusden A, Sint-Denijs-Sport, Cercle Melle, Moortsele, Schelde A, VC Zwijnaarde, Laarne-Kalken, FC Destelbergen, Lochristi B, Bottelare, Massemen, Zaffelare A, Melsen, Beervelde, Zevergem, HT Zwijnaarde zijn de hoofdrolspelers, en dat kan de voetballiefhebber alleen maar toejuichen. Opmerkelijk is dat de teams uit Groot-Lochristi ook voor het eerst weer door de kalendermaker in dezelfde reeks zijn samengebald, en dat is alweer een eeuwigheid geleden. 

In vierde provinciale A vinden we dan weer VS Destelbergen. Die zoeken het iets verder van huis, met Balgerhoeke, Kaprijke-Bentille, Knesselare, Zaffelare B, Vinkt B, Lotenhulle, SKV Oostakker, Akkers Middelburg, Avrasya Gent, Muide B, Leerne, Sint-Amandsberg en VV. 9000 Gent levert dat wat meer kilometertjes op de zondagse voetbalteller op. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio