Opvolger Lierse krijgt lokale naam, club krijgt ook goed nieuws over stadion

Opvolger Lierse krijgt lokale naam, club krijgt ook goed nieuws over stadion

Foto: Joren De Weerdt

Een kleine drie weken nadat het faillissement van het ‘oude’ Lierse officieel werd, kan het nieuwe Lierse boven de doopvont worden gehouden. De samenwerking tussen enkele ex-bestuursleden van het failliete Lierse SK en het nabijgelegen Oosterzonen bereikte vandaag een princiepsakkoord met ex-eigenaar Maged Samy over de verkoop van het Herman Vanderpoortenstadion. Daardoor kan de nieuwe club, die de naam KSK Lierse Kempenzonen draagt, volgend seizoen in de eerste amateursklasse starten én op het Lisp spelen. Dat vernamen wij uit goede bron.

De nieuwe club, die nog wel het fiat moet krijgen van de Belgische Voetbalbond, zal in de aloude geel-zwarte kleuren van het oude Lierse spelen. Op termijn, als er ook een akkoord wordt gevonden met de curator, wil de club indien mogelijk de oude clubnaam Lierse SK en het oude logo opnieuw gaan gebruiken. In de nieuwe club zal naar verluidt wel geen plek meer zijn voor oudgedienden als Jan Van Elst, ex-CEO van Lierse. Bestuursleden van Oosterzonen, zoals voorzitter Stefan Van Lommel, zouden dan weer wél op een functie binnen de nieuwe club kunnen rekenen.

Wat deze nieuwe club betekent voor de andere, net opgestarte club Lyra-Lierse SK, is voorlopig een vraagteken. Dat samenwerkingsverbond tussen voetbalclub Lyra en een deel van de supporters van het oude Lierse wil volgend seizoen, op enkele kilometers van het Lisp, starten in de derde amateursklasse, met het terrein van SK Rita Berlaar, waar eerder Lyra onderdak vond, als thuisbasis. Een op termijn geplande verhuis naar het Lisp, zoals ze zelf deze week aankondigden, lijkt nu echter helemaal uitgesloten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.