“Maverick is back”: Tom Cruise begint met opnames van Top Gun 2 (maar krijgt kritiek uit onverwachte hoek)

“Maverick is back”: Tom Cruise begint met opnames van Top Gun 2 (maar krijgt kritiek uit onverwachte hoek)

Foto: Instagram Tom Criuse

Tom Cruise verblijdde gisteren filmliefhebbers wereldwijd: de steracteur is gisteren begonnen aan de opnames van ‘Top Gun: Maverick’, het vervolg op de klassieker uit 1986. Maar niet iedereen was opgetogen met dat nieuws: met de Amerikaanse luchtmacht en de producent van het jachtvliegtuig F-35 kwam er al snel kritiek uit onverwachte hoek...

Het was Tom Cruise die het heuglijke nieuws gisteren deelde op zijn Instagram-account. Met de boodschap “Day 1” en het opschrift ‘Feel the need’ verwees de steracteur - uitgedost in pilotenoutfit - duidelijk naar het begin van de opnames van het vervolg van de blockbuster ′Top Gun’ uit 1986.

De opnames gingen van start op een basis van het Amerikaanse leger nabij San Diego. En het ging er meteen hevig aan toe: de eerste scène was er één waarbij Cruise met een motor rondscheurde op een landingsbaan.

De nieuwe film krijgt de titel ‘Top Gun: Maverick’, naar het iconische personage gespeeld door Cruise. De prent wordt geregisseerd door Joseph Kosinski, die eerder al met Cruise samenwerkte voor ‘Oblivion’. Als alles goed gaat, speelt de film vanaf 11 juli 2019 wereldwijd in de zalen.

(Lees hieronder verder.)

#Day1

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise) on

Video: YouTube

Kritiek uit onverwachte hoek

Wereldwijd kijken waarschijnlijk miljoenen fans uit naar het vervolg op de klassieker, maar toch kreeg Cruise al meteen kritiek. Op zijn Instagram-post is namelijk ook een F/A-18 Super Hornet te zien, het vliegtuig dat in de film gebruikt zal worden. Tot vreugde van Boeing, het bedrijf dat de Super Hornet produceert, maar tot onvrede van concurrent Lockheed. Dat bedrijf produceert namelijk de F-35, het meest moderne gevechtsvliegtuig in de Amerikaanse luchtmacht, waarin ook het Belgische leger trouwens interesse heeft. Boeing kon het plagen dan ook niet laten, en retweette het bericht van Cruise.

En ook de Amerikaanse luchtmacht mengde zich in het debat, door op Twitter te melden: “Als Maverick echt op zoek was naar snelheid, dan was hij wel in één van onze F-15 Strike Eagles gestapt.” Het personage van Cruise in de film maakt namelijk deel uit van de Amerikaanse Navy, die al decennia lang een rivaliteit met de luchtmacht uitvecht.

De Navy kwam Cruise echter snel te hulp, met de reactie: “Niet vergeten, jongens: geen punten voor wie tweede wordt”, nog zo’n quote uit ‘Top Gun’.

In de originele film vloog Maverick met een F-14 Tomcat, een vliegtuig dat niet meer in gebruik is sinds 2006. De populariteit van die film leidde tot een grote stijging in rekruten voor de Amerikaanse zeemacht. Het Amerikaanse leger werkt wel vaker samen met grote Hollywood-producties.

Video: YouTube

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees