WZC Damiaan dankt ijverige bewoners

Tremelo -

Om het veertigtal bewoners dat nog dagelijks klusjes in woon-zorgcentrum Damiaan verricht te bedanken voor hun hulp, werd ze door de Tremelose zorginstelling woensdagnamiddag een receptie met barbecue aangeboden. Hoewel enkelen liever hun werk niet onderbroken, genoten de meesten van de verdiende bedanking.

Onmisbaar. Zo wordt hun hulp algemeen beschouwd bij het Nindse woon-zorgcentrum. Helpen bij de afwas, de tuin onderhouden, vegen, was opvouwen en rondbrengen, de krant bedelen of bewoners naar de kapper brengen. Allemaal klusjes die enkele bewoners voor hun rekening nemen en hierdoor de goede werking in het centrum bevorderen. Om hen hiervoor te bedanken kon het centrum beroep doen op de vrijwilligers, die hen een receptie met barbecue hadden aangeboden.

Daags voordien hadden die vrijwilligers ook alle andere bewoners van het centrum verwend. Zo hebben ze voor hen 460 verse wafels gebakken.

Deze en vele andere activiteiten en gebeurtenissen in het Nindse WoonZorgCentrum worden voortaan bovendien vier keer per jaar uitvoerig behandeld in de nieuwe huiskrant van het centrum, waarvoor directeur Yves Minnoye  nog een naam zoekt. "De eerste editie kreeg voorlopig gewoon als titel 'huiskrant', vertelde hij. "We roepen onze bewoners en personeelsleden dan ook graag op om een originele naam te bedenken." Indien in de interesse groot is en het praktisch mogelijk is, hoopt de directeur in de toekomst vaker een krant te kunnen bezorgen. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio