Wielrennen Aspiranten PK in Roeselare

Thibo Germonprez is favoriet bij 14-jarigen: “Dubbel zou mooi zijn”

Roeselare / Zwevegem -

Thibo Germonprez wordt zondag de te kloppen man op het provinciaal kampioenschap voor 14-jarige aspiranten in Roeselare.

“Ik zou graag winnen”, vertelt de Zwevegemnaar van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT. “In april kroonde ik me in Ruddervoorde al tot West-Vlaams kampioen tijdrijden. De dubbel zou mooi zijn. Ik ga voor de aanval kiezen. Moest ik na een tijdje voelen dat de rangen gesloten zullen blijven, dan maak ik ook nog altijd kans in de spurt. Joran Luyssen en Jasper Dekien zullen mijn zwaarste tegenstanders worden.”

Vijf keer was Germonprez dit seizoen de beste. “Vooral mijn eerste zege blijft me bij. Net na mijn terugkeer van stage won ik in Wevelgem met vier minuten voorsprong. En zeggen dat ik een slechte prestatie had verwacht.”

Ook bij de 13-jarigen is er een torenhoge favoriet. Viggo Vanneste pakte dit jaar al met enkele exploten uit. Axel Vandamme en Laurens Plancke hebben eveneens het goede vormpeil te pakken. Bij de 12-jarigen lijkt het een open strijd te worden. Onder meer Wout Hemeryck, Lomme Van Den Meerssche en Gaëtan Hellebuyck behoren tot de podiumkandidaten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio