WielrennenEliteHeistse Pijl en Memorial Vanconingsloo - Vincent De Sy hoopt drie maanden na zware val nu snel stappen vooruit te kunnen zetten

“Vooral de schrik overwinnen”

“Vooral de schrik overwinnen”

Vincent De Sy is bijna hersteld van een valpartij van drie maanden geleden. Foto: Marc Van Hecke

Assenede -

Vincent De Sy kruipt uit het dal. Na zijn zware val in de Grote Prijs Samyn komt de Meetjeslander sinds enkele weken weer aan koersen toe. Vandaag staat hij aan de start van de Heistse Pijl, morgen wacht de Memorial Vanconingsloo.

“Ik ben enorm blij dat ik weer in het peloton kan vertoeven. Door gecompliceerde breuken en een verbrijzeling in de elleboog stond me een lange revalidatie te wachten. Ik kreeg halfweg mei groen licht om de competitie te hervatten. Ik heb in mijn elleboog al relatief veel macht maar als ik over een slecht wegdek rijd, is de pijn nog voelbaar. Ideaal is het allemaal nog niet. Ook het strekken van de arm is nog een groot probleem”, vertelt Vincent De Sy die sinds zijn heroptreden vier koersen reed.

“Ik ben gestart voor eigen volk in Boekhoute waar het die dag vooral een gevecht was tegen de extreme wind. Ik was te diep geweest om te kunnen aansluiten met de kopgroep wat me net niet lukte. Toen was het alleen volgen in een achtervolgende groep en aankomen als dertigste. Het weekend erop stond de GP Marcel Kint op het programma. Ik voelde me opvallend goed in die koers en vond zelf dat ik met overschot kon rijden tot ik weer viel en neerkwam op die verdomde elleboog. Ook Nacer Buohanni was bij deze tuimelperte betrokken, op zowat veertig kilometer van de finish. Ik hield het toen voor bekeken en liet uit voorzorg de elleboog controleren maar het bleef gelukkig zonder gevolg. Afgelopen zondag reed ik Circuit de Wallonie. Ik hielp de ploeg aan een een mooi klassement met als nevendoel mijn eigen vertrouwen op te krikken de schrik in het peloton wegwerken. Donderdag lag het criterium in Eeklo op mijn bord.”

Zaterdag rijdt de renner van de Waalse ploeg T-Palm tussen de profs in de Heistse Pijl, zondag komt de renner uit Boekhoute aan de start van de Memorial Vanconingsloo.

“Mijn doel is in de eerste plaats Ross Lamb aan een goed resultaat helpen en in die optiek wil ik ook mijn rol spelen voor het afdwingen van een goed ploegenklassement verdedigen. Plannen op korte termijn zijn voornamelijk me bewijzen dat ik grotere koersen aankan. Dat kan ook meegaan zijn in een lange vlucht. Op lange termijn valt mijn ambitie moeilijk in te schatten. Ik denk dat ik te al te oud ben om nog kansen te krijgen als profrenner. In het najaar word ik er 23. Desondanks bevallen de profkoersen die ik tot nu toe gereden heb, me wel. Het smaakt naar meer.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio