Man achter Colruytbende opnieuw voor rechter na zware vechtpartij tijdens penitentiair verlof: “Er is toch niemand dood?”

Zelzate -

De 29-jarige Sonny Slock, bekend van de beruchte Colruytbende in Zelzate, stond vrijdag nog maar eens voor de rechter, deze keer voor een vechtpartij op 1 januari van dit jaar. Op de markt in Zelzate takelde hij tijdens zijn penitentiair verlof een jongeman zwaar toe in zijn gezicht. Hij riskeert twee jaar cel.

Het slachtoffer raakte op 1 januari van dit jaar op de weg naar huis in discussie met enkele jongeren over een fiets. Er werd wat geduwd en getrokken, en uiteindelijk vielen er klappen. De jongeman kreeg een steen van zes kilogram tegen het hoofd en ging tegen de grond. Slock, die niets met die ruzie te maken had, wilde naar eigen zeggen “de vechtende jongeren uit elkaar halen”. Samen met een vriend begon hij echter zwaar in te beuken op het al bloedende slachtoffer. “Hij moest maar niet zitten bloeden”, zou hij straalbezopen verklaard hebben aan de politie de nacht van de feiten.

Litteken in aangezicht

Terwijl Slock er duchtig op los sloeg, schopte zijn kameraad hun slachtoffer meermaals op het hoofd. Het slachtoffer had een verbrijzelde neus en heeft een litteken van 9 centimeter in het aangezicht.

“Die blijvende esthetische schade is een verzwarende omstandigheid”, klonk het vrijdag in de rechtbank. Dat Slock op het moment van de feiten in penitentiair verlof was, doet zijn zaak ook geen goed. “Uw karakter en alcohol vormen een dodelijk cocktail”, zei de rechter vrijdag. “Er is toch niemand dood?”, antwoordde Slock enigszins arrogant. Het openbaar ministerie vroeg een celstraf van twee jaar en een boete van 1.600 euro voor Slock, en twee jaar cel voor zijn kompaan. Zijn advocaat vroeg een “milde bestraffing”. “Mijn cliënt hoort thuis in een instelling waar hij psychologische begeleiding kan krijgen, en niet in de gevangenis waar hij zonder begeleiding zit”, klonk het. Op 22 juni valt het vonnis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio