Britse ex-atlete prijst Nafi Thiam de hemel in: “Ze wordt de beste ooit”

Britse ex-atlete prijst Nafi Thiam de hemel in: “Ze wordt de beste ooit”

Foto: Photo News

Nafi Thiam maakte vorig weekend alweer indruk, door voor het tweede jaar op rij de prestigieuze zevenkamp van Götzis te winnen. Dat deed ze bovendien met een wereldjaarprestatie en haarde derde beste prestatie ooit. Thiam is de rijzende ster van de atletiek, weet ook Goldie Sayers. De voormalige speerwerpster heeft lovende woorden voor onze landgenote. “Ze is met voorsprong de beste vrouwelijke atlete op dit moment.”

Sayers kwam vorige maand nog in het nieuws. De Britse behaalde op de Olympische Spelen van 2008 een vierde plaats, maar dat werd onlangs een derde plek en bronzen medaille. De Russische Mariya Abakumova, die toen zilver pakte, werd achteraf op doping betrapt en haar prestatie werd geschrapt.

Vorig jaar ging de nu 35-jarige Sayers op pensioen en nu treedt ze op als analiste voor BBC. Daar werd haar gevraagd naar haar mening over Nafi Thiam. De loftrompet werd afgestoken. “Ze sprong over 2m01… als een meerkampster”, stak Sayers haar bewondering niet onder stoelen of banken. “Ze is met voorsprong de beste atlete in de wereld. Ze staat bovendien nog steeds aan het begin van haar carrière. Wij Britten hadden graag Jessica Ennis nog actief gezien, maar nu moet iemand anders de beste allround atlete zijn. En dat is Thiam. Ik denk dat ze de beste vrouwelijke atlete ooit wordt.” Complimenten die kunnen tellen…

Corrigeer