Het wordt een zonnig weekje, met vanaf woensdag kans op onweer

Het wordt een zonnig weekje, met vanaf woensdag kans op onweer

Foto: Aerts Jean, Rillaar

Voor maandag en dinsdag voorspelt KMI na het optrekken van het ochtendgrijs opklaringen afgewisseld met wolkenvelden met kans op een bui in het zuiden en maxima rond 25 graden in het centrum.

Maandag hangen er eerst lage wolken in Laag- en Midden- België, maar geleidelijk vormen er zich opklaringen. In de kuststreek kan het echter de hele dag grijs blijven. In de Ardennen begint de dag met zon, later vormen er zich stapelwolken met kans op een lokale bui, vooral langs de Franse grens. De maxima schommelen tussen 16 graden aan de kust en 26 graden in het uiterste zuiden van het land, bij een matige noorden- tot noordoostenwind. Maandagnacht worden de lage wolken talrijker vanuit de kuststreek. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. Er waait een matige wind uit het noorden tot noordoosten.

Dinsdagochtend kunnen lage wolken, nevel en mistbanken vrij hardnekkig zijn, vooral in het westen van het land. Nadien vormen er zich (brede) opklaringen. In de loop van de dag neemt de kans op buien langs de Franse grens toe. De maxima liggen tussen 19 graden aan de kust en op de hoogten, en 25 graden in Vlaanderen.

Woensdagvoormiddag verwachten we nog opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf Frankrijk, gevolgd door buien soms vergezeld met een onweer. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en 27 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot soms matige wind uit oost tot noordoost.

Van donderdag tot zondag blijft ons weer warm en onstabiel met zonnige perioden, wolken en (onweers)buien. De maxima liggen rond 25 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost of uit veranderlijke richtingen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS