Familie en vrienden namen afscheid van Kevin Braekevelt na explosie van obus

Familie en vrienden namen afscheid van Kevin Braekevelt na explosie van obus

Kevin Braekevelt kwam om toen een obus in zijn handen ontplofte. Foto: Repro slr

Meulebeke / Houwaart / Sint-Joris-Winge / Tielt / Tielt-Winge / Meensel-Kiezegem -

Zaterdagmorgen namen familie en vrienden afscheid van Meulebekenaar Kevin Braekevelt (38). De man kwam vorige week om het leven na een ongeval met een obus.

De aula ‘De Aster’ van het rouwcentrum Sabbe in Meulebeke liep goed vol voor het afscheid van Kevin Braekevelt. Op vrijdag 25 mei liet de man het leven toen hij een obus probeerde te openen bij het familiebedrijf Grondwerken Braekevelt in Tielt.

De plechtigheid werd geopend met een emotionele rede van zus Fien Braekevelt. “Veel mensen hebben de laatste week een mening gehad over Kevin. Maar vandaag telt er maar één mening. De mening van zij die moeten omgaan met het verschrikkelijke verlies van Kevin.” Daarna volgden heel wat emotionele getuigenissen. De ouders van Kevin lieten hun tekst voorlezen door Petra. “We weten allemaal dat je heel wat streken hebt uitgestoken, maar je was altijd iemand met het hart op de juiste plaats. Familie en vrienden kwamen altijd op de eerste plaats.”

Laatste claxon

Ook de beste vriendin van Kevin kwam aan het woord. “Je was niet alleen maar een vriend voor mij, maar een schoonheid. We kunnen je dood niet verwerken, we moeten het overleven.”

De man laat met Mauro (10) en Zita (7) ook twee kinderen na. Zij waren samen met hun klasgenootjes aanwezig. Op het einde van de plechtigheid werd nog een laatste keer geclaxonneerd met de vrachtwagen van Kevin, op wens van zijn twee kinderen. “Kevin stond in Meulebeke gekend als de man die vaak stopte met zijn vrachtwagen en toeterde naar de mensen”, klonk het.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio