Wielrennen Lotto Topcompetitie -25 Memorial Vanconingsloo - Mechanisch defect roept Laurens Huys halt toe in volle finale

Michael Cools heeft de goeie vorm te pakken

Michael Cools heeft de goeie vorm te pakken

Michael Cools spurtte naar de achtste plaats. Foto: Marc Van Hecke

Buggenhout / Assenede -

Geen Oost-Vlaamse uitschieter in de Memorial Vanconingsloo. In deze tweede wedstrijd voor de Lotto Topcompetitie ging de zege naar de Zweed Gustav Höög. Michael Cools was de beste Oost-Vlaming op de achtste plaats.

Vroeg in de wedstrijd ontspon zich een aanval van veertien renners, waarbij ook Alex Colman was betrokken. Deze vlucht was echter geen lang leven beschoren.

Menens werd het toen op 130 kilometer van de finish tien renners het hazenpad kozen, met daarbij ook Michael Cools en Laurens Huys. De samenwerking bij deze poging zat meteen goed en het resultaat viel af te lezen aan de streep.

Deze tien renners bouwden hun voorsprong stelselmatig uit tot maximaal drie minuten. In het laatste koersuur waagden enkele renners zich aan een tegenaanval. Onder meer Guillaume Seye, Ruben Apers, Gil D'heygere en Alex Colman lieten zich gelden. De voorsprong van de leiders viel stelselmatig terug, maar de animatoren van de dag werden niet meer bedreigd.

In de slotkilometers kreeg Laurens Huys met mechanische pech af te rekenen. Hij werd snel geholpen, maar fietste in volle finale tegen een verloren zaak aan om terug te kunnen aansluiten. Jammer, want de renner van de beloftenploeg van Lotto Soudal, recent als negentienjarige belofte knap veertiende in de eindstand van de Baloise Belgium Tour, had in de finale zeker zijn woordje kunnen meepraten.

Drie buitenlanders

Op twee kilometer van de streep zette Lothar Verhulst aan, maar dit feest ging niet door. Meteen daarna gingen drie buitenlanders aan de haal en dit trio bleef buiten schot. De Zweed Gustav Höög won de sprint voor de Britten Nathan Draper en Jacques Sauvagnargues.

Michael Cools mengde zich in de spurt van de eerste achtervolgers en eindigde achtste. Zaterdag reed de Meetjeslander ook al een behoorlijke Heistse Pijl. Hij bolde daar in de groep over de meet en werd eenendertigste.

Michael Cools kan wel tegen een stootje. Dat werd vorige donderdag nog duidelijk op het Jaarmarktcriterium in Eeklo. Hij botste er tijdens de opwarming tegen een vrouw die plots de weg overstak. Nadat hij even was bekomen, startte hij de wedstrijd en mengde zich later in de beslissende vlucht. Uiteindelijk eindigde hij vierde. Het is duidelijk dat Michael Cools de conditie te pakken heeft. Een uitschieter kan niet lang meer uitblijven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio