ATLETIEK FLANDERS CUP OORDEGEM - Hordeloopster Margo Van Puyvelde mag naar EK in Berlijn

“De perfecte wedstrijd”

“De perfecte wedstrijd”

Margo Van Puyvelde: “Ik hadHanne Claes in de laatste rechte lijn dicht in het vizier.” Foto: Gregory Van Gansen

Lede / Gent -

Margo Van Puyvelde heeft haar ticket voor Berlijn op zak. Het was voor de ASVO-atlete op de meeting van Oordegem bij haar eerste wedstrijd van het seizoen meteen raak op de 400 meter horden.

De Memorial Leon Buyle kon zich in het Putbos Stadion geen betere start dromen. Vlak na de middag vielen er op de 400 meter horden al twee minima voor het EK in Berlijn. Winnares werd Hanne Claes in 56"25, maar ook Margo Van Puyvelde mocht mee vieren. De atlete van ASV Oudenaarde liet als tweede 56"34 afklokken, een flink stuk onder het gevraagde minimum dat 56"68 bedraagt.

“Ik wist wel dat ik op basis van mijn recente wedstrijden over 400 meter vlak een snelle tijd aankon, maar die tien horden moeten toch iedere keer zonder haperen overwonnen worden”, klonk het vrolijk bij de 22-jarige studente archeologie. “Het was ook de perfecte wedstrijd waarin ik Hanne in de laatste rechte lijn dicht in het vizier had.”

“Volgende week ben ik in Leiden of Huizingen aan de slag. Hoe dan ook ben ik deze zomer aan mijn derde internationale kampioenschap toe.”

Als derde finishte Justien Grillet. Voor eigen volk zorgde de Vlierzele-atlete met 57"60 opnieuw voor een verbetering van haar persoonlijk record. Bij de mannen liet Dylan Owusu op dit nummer 51"90 optekenen.

Schitterend was ook Sarah Missinne op de hoge horden dan. De 23-jarige KAAG-atlete verbeterde haar besttijd van 13"28 naar 13"19. Om naar Berlijn te mogen is 13"12 nodig.

Hanne Maudens

Pieter Claus was onze beste 800-meterloper. De atleet van Eendracht Aalst, die op de IFAM zijn persoonlijk record op de 1500 meter verbeterd had, deed dat nu ook op de dubbele baanronde met 1'47"17. Voor Aaron Botterman werd het 1'47"66. Junior Ruben Verheyden liep de 1500 meter in 3'49"01.

Eén week na haar knappe zevenkamp in Götzis kon Hanne Maudens in het verspringen met 6,48 meter haar beste prestatie van twee jaar geleden evenaren. Hanne Van Hessche won met 1,82 meter het hoogspringen. Timothy Herman was met 70,24 meter de beste speerwerper.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio