Twee zwaargewonden na frontale botsing

Twee zwaargewonden na frontale botsing

De klap was enorm. Brokstukken vlogen in het rond en de weg was uren versperd. Foto: gjg

Geraardsbergen / Grimminge -

In de Klakvijverstraat in het centrum van Grimminge kwam het zaterdagavond rond 20.30 uur tot een hevige frontale botsing tussen twee voertuigen.

Het ongeval deed zich voor ter hoogte van de voormalige klompenfabriek. De chauffeurs raakten door de enorme klap erg zwaargewond. Intussen verkeren ze niet meer in levensgevaar.

De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. De ravage was niet te overzien. Vermoedelijk reed de BMW, met aan boord een man van 33, frontaal in op een tegemoetkomende Citroën Picasso, bestuurd door een man van 23. De wagens werden compleet vernield en ook enkele geparkeerde voertuigen deelden in de brokken.

Aan boord van de voertuigen zaten alleen de bestuurders. De brandweerkorpsen van Geraardsbergen, Ninove en Denderleeuw kwamen met een twintigtal manschappen en met onder meer twee ambulances ter plaatse. De pompiers slaagden er snel in om de in hun auto geknelde slachtoffers te bevrijden. Er werden twee mugambulances ingezet om de gekwetsten af te voeren naar ziekenhuizen in Geraardsbergen en Aalst.

Omdat de gecrashte auto's dwars over de weg stonden, was er urenlang geen doorgaand verkeer mogelijk in de Klakvijverstraat en gold een tijdelijke omleiding. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Nadien kon de brandweer aan de slag om de brokstukken die over de weg verspreid lagen op te ruimen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio