Aanslag Luik: beneluxtop uitgesteld wegens begrafenis politieagentes en lessen hervat op school

Aanslag Luik: beneluxtop uitgesteld wegens begrafenis politieagentes en lessen hervat op school
Glain / Liège / Rocourt / Bressoux / Jupille-sur-Meuse / Wandre / Grivegnée / Angleur / Chênée -

De Beneluxtop die normaal gezien dinsdagochtend in de Brusselse Solvaybibliotheek zou plaatsvinden, is uitgesteld naar een latere datum. Premier Charles Michel zal dan immers de begrafenis bijwonen van de twee politieagentes die om het leven kwamen bij de schietpartij in Luik van afgelopen dinsdag. Ondertussen zijn de lessen in de school, waar schutter Benjamin Herman een vrouw gijzelde, hervat.

De premier zal door de agendawijziging ook niet aanwezig kunnen zijn op de lunch op het koninklijk paleis met koning Filip, koning Willem-Alexander en groothertog Henri.

Lessen hervat

Ondertussen zijn maandag de lessen hervat in het basisonderwijs en de middelbare afdeling van het Léonie de Waha atheneum in Luik. In de onmiddellijke omgeving van de school vond vorige week een de aanslag plaats. “De leerkrachten zullen de gebeurtenissen bespreken met hun leerlingen”, zei directeur Olivier Salmon van de basisschool.

Voor de leerlingen naar hun klas gingen, werd hulde gebracht aan de drie slachtoffers. Ze bedankten ook de hulpdiensten en wensten een spoedig herstel aan de politiemensen die gewond raakten bij de schietpartij.

Volgens Willy Demeyer, de burgemeester van Luik, moeten scholen goed beveiligd worden. Hij wil daarover binnenkort samenzitten met de scholen.

In de middelbare afdeling zijn de lessen hervat om 11 uur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees