Swings maakt wielerdebuut in na-Tourcriterium van Antwerpen: “Ik hoop niet dat het bij één keer blijft”

Swings maakt wielerdebuut in na-Tourcriterium van Antwerpen: “Ik hoop niet dat het bij één keer blijft”

Schaatser Bart Swings wordt op 8 augustus even wielrenner en zal het na-Tourdernycriterium van Antwerpen rijden. Hij zal het daar in zijn eerste wielerwedstrijd meteen opnemen tegen de Belgische Tour-renners. Swings veroverde op de Olympische Winterspelen in Pyeonchang 2018 zilver op de massastart in het schaatsen en is ook actief in het skeeleren. Hij zegt beide disciplines voor alle duidelijkheid geen vaarwel.

Het na-Tourcriterium van Antwerpen op 8 augustus wordt achter derny’s gereden. Voor Bart Swings zal het zijn wielerdebuut zijn. Het podium van vorig jaar bestond uit Thomas De Gendt, Serge Pauwels en Oliver Naesen. Swings komt in zijn eerste wielerwedstrijd meteen terecht tussen de Belgische Tour-renners, de schaatser kijkt ernaar uit.

“Ik heb er altijd al over nagedacht om dat te doen, nu ik die kans kreeg, heb ik ze met twee handen gegrepen. Ik volg de koers van dichtbij, vooral de grote rondes dan. Ik hoop dan ook dar het niet bij één keer blijft, maar dat er een vervolg op komt”, aldus Swings. Voor de olympische medaillewinnaar is het niet de eerste keer dat hij achter een derny traint, het is wel de eerste keer dat hij dat op de fiets doet. “Op mijn skeelers trainde ik al vaak achter een brommer dus ik weet wel hoe het voelt om achter een brommer te rijden, maar met de fiets is het toch iets anders. Dat deed ik nog nooit, ik heb dus wel wat gezonde stress. De komende twee maanden ga ik er geregeld op trainen, zodat ik helemaal klaargestoomd ben.”

WK skeeleren

Een rol van betekenis ziet Swings zichzelf niet spelen in Antwerpen. “Het is moeilijk of ik echt een rol van betekens kan spelen. Daar ben ik op dit moment ook niet echt mee bezig, ik hoop gewoon dat ik kan volgen. Verder wil ik vooral genieten. Het zijn niet de minste jongens waartegen ik het zal moeten opnemen. Ik hoop dat ze niet te streng gaan zijn voor mij en het mij niet te lastig zullen maken.”

Op dit moment bereidt Swings zich voor op het WK skeeleren begin juli, wat echt een doel is voor hem. Hij denkt niet dat de trainingen achter de derny zijn voorbereiding op het WK in het gedrang zullen brengen.“Ik denk niet dat het heel veel invloed gaat hebben. Het wordt wel een extra belasting en ik zal er extra tijd voor moeten maken, maar dat komt wel goed.” Toch maar afwachten hoe de combinatie verloopt.

Corrigeer

MEER NIEUWS