Lichaam in Leuvense Vaart is van 'Jokke de visser’: alles wijst op spijtig ongeval

Lichaam in Leuvense Vaart is van 'Jokke de visser’: alles wijst op spijtig ongeval

Duikers gingen te water waar het lichaam gevonden werd. Foto: hsb

Haacht / Tildonk -

Johan Verelst, een vijftiger uit Tildonk bij Haacht, werd gisterochtend dood aangetroffen in de Leuvense Vaart.

Dat bevestigt het Leuvense parket. Volgens persmagistraat Sarah Callewaert zijn er geen aanwijzingen van geweld.

“Allicht gaat het om een ongeval”, zegt Callewaert. “Aanwijzingen van een wanhoopsdaad zijn er evenmin.” Een fietser merkte omstreeks 9 uur het slachtoffer op in het water en verwittigde de hulpdiensten. Bleek dat de man met zijn voertuig de Leuvense Vaart was ingereden. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

In ieder geval raakte hij op eigen kracht niet meer uit het water en verdronk. Het Leuvense parket stuurde het gerechtelijk labo en een wetsdokter ter plaatse. De brandweer, bijgestaan door een duikersteam, viste het voertuig op.

Geen getuigen

Johan Verelst kende de omgeving van de Vaart erg goed, volgens kennissen. Hij ging er geregeld vissen. In het dorp kent iedereen hem als ‘Jokke de visser’, maar hij was ook een fervent jager.

Vandaag voert een wetsdokter nog een autopsie uit op het lichaam van het slachtoffer, om de precieze omstandigheden van het overlijden te achterhalen. Van de feiten zijn geen getuigen.

Verelst was volgens dorpsgenoten niet getrouwd en hij had geen kinderen. Zo goed als de hele dag was de omgeving van het incident, ter hoogte van de brug in Tildonk, afgesloten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees