AtletiekOordegem - Edwin Nys wint discus met 53m06

“Het doel is om te pieken naar het BK”

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Edwin Nys won zaterdag het discuswerpen op de Memorial Buyle in Oordegem. Zijn schijf landde 53m06 ver.

Nys is erg sterk bezig dit seizoen. Op het Vlaams kampioenschap op 19 mei gooide hij zijn record aan diggelen met 55m56. In Oordegem bevestigde hij zijn hoge niveau met zijn zoveelste Flanders Cup-zege. “Het gaat best goed”, zegt Nys. “In het begin van het seizoen gooide ik telkens verder en verder. Op het PK, de interclub en het VK was het telkens ietsje beter. Met als uitschieter mijn record op het VK. Met 55m56 doe ik ook beter dan mijn trainer Herman Van Uytven. Dat was al een jaar of drie, vier mijn belangrijkste doel. Ik ben heel blij dat ik dat eindelijk heb gehaald.”

De 32-jarige discuswerper werkt volop toe naar het BK begin juli. “De uitslagen na het VK waren wat minder. Op de Flanders Cup in Kessel-Lo gooide ik wel al opnieuw voorbij de 53m. Ik hoop komend weekend in Huizingen richting de 54m te gaan. Ik zit in een zware trainingsperiode, want het doel is om te pieken naar het BK. De voorbije jaren werd ik daar telkens tweede achter Philip Milanov. Dat begint een gewoonte te worden. Op het VK haalde ik ook zilver achter hem. Maar ik ben liever tweede met een persoonlijk record dan dat ik zou winnen met 52m.”

Nog in Oordegem zette Ine Hugaerts op de 400m een beste seizoensprestatie neer: 56”19. Op de 800m maakte cadet Thomas Borry indruk met 2’00”50. Scholier Senne Van Den Schoor (AVZK) kwam met 4’09”91 aardig voor de dag in de 1500m.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio