Een park bezoeken in Olsene en een bessenfarm in Oeselgem

Een park bezoeken in Olsene en een bessenfarm in Oeselgem

Foto: Purfruit

Zulte / Dentergem - Op zaterdagnamiddag 9 juni kan je dichtbij op natuurbezoek. Milieufront Omer Wattez organiseert een bezoek aan park Meheus in Olsene en bio-zelfplukboerderij Purfruit in Oeselgem. Afspraak in het Ontmoetingscentrum in Olsene om 13.30 u.

Bezieler Peter Bral leidt ons rond in park Meheus, dat hoort bij het Ontmoetingscentrum in de Kerkstraat 36 in Olsene. We bewonderen eeuwenoude 'veteraanbomen' in allerlei unieke vormen. Ze zijn Levend Erfgoed en, mits de nodige zorg, kunnen ze nog verscheidene generaties na ons bekoren.

Van daaruit wandelen we via landelijke wegen naar de bio-zelfplukboerderij Purfruit over de provinciegrens heen in het naburige Oeselgem. In de plantages pluk je de lekkerste bessen en rijpste vruchten. Super vers en gezond. We worden er ontvangen met een stuk bessentaart en koffie, gevolgd door een rondleiding in bedrijf en pluktuin.

De wandeling bedraagt in het totaal 5 km en is een organisatie van Purfruit en Milieufront Omer Wattez. Graag inschrijven met vermelding aantal personen via tel. 055 30 96 66 of via email: info@milieufrontomerwattez.be. Leden MOW betalen 8 euro, niet-leden: 10 euro

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio