Zes jaar cel voor seksueel misbruik van zes tienermeisjes

Zes jaar cel voor seksueel misbruik van zes tienermeisjes

Het justitiepaleis van Antwerpen. Foto: Walter Saenen

Antwerpen / Essen / Kalmthout -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 27-jarige man veroordeeld tot zes jaar cel voor het seksueel misbruik van zes jonge tienermeisjes uit Antwerpen, Essen en Kalmthout. Een van hen raakte zwanger en heeft nu een dochter van 2,5 jaar. De man was in 2016 al eens bij verstek veroordeeld voor dezelfde feiten en kreeg toen nog zeven jaar cel. Hij tekende verzet aan en komt er nu van af met een jaartje minder.

De moeder van het 15-jarig meisje was in september 2014 naar de politie gestapt, omdat ze zich zorgen maakte over de relatie van haar dochter met de beklaagde. Het meisje vertelde tijdens haar verhoor dat ze al zes maanden een relatie hadden en dat ze zwanger was.

Toen de politie een huiszoeking uitvoerde, bleek er een vrouw bij hem te wonen en ook zij verklaarde een relatie met hem te hebben. Sinds mei ging het slechter tussen hen. Ze mocht het appartement niet zomaar verlaten en moest altijd zeggen naar waar ze ging. Van augustus tot en met september had ze opgesloten gezeten.

Verder onderzoek wees uit dat de beklaagde tussen december 2011 en april 2015 nog met vijf andere jonge meisjes iets gehad had. De jongste was nauwelijks 13 jaar. Sommige meisjes hadden ingestemd met de seksuele contacten, de meesten zeiden dat ze gedwongen werden. Op de laptop van de beklaagde werd kinderporno aangetroffen.

Na zijn vrijlating onder voorwaarden had hij meteen weer seksuele contacten gehad met drie van de meisjes, waardoor hij opnieuw achter de tralies belandde. De twintiger werd in april 2016 bij verstek veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij stond sindsdien geseind en werd eerder dit jaar gearresteerd. De man tekende verzet aan en kreeg een nieuw proces.

De beklaagde erkende dat hij met twee meisjes seksuele contacten had, maar ontkende de overige feiten. De rechtbank vond alle tenlasteleggingen bewezen. “Beklaagde is hardleers en gedraagt zich als een seksueel roofdier. Hij is een gevaar voor jonge meisjes”, klonk het in het vonnis. De man was al eerder met het gerecht in aanraking gekomen. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio