Nieuwe afleveringen van ‘Dag Sinterklaas’

Nieuwe afleveringen van ‘Dag Sinterklaas’

De Sint heeft wat minder tijd om uit te rusten in Spanje want de komende twee jaar zullen erg druk worden. Hij speelt vanaf oktober de hoofdrol in de film ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ en start bovendien met een volledig nieuwe reeks van het inmiddels historische programma Dag Sinterklaas.

Ketnet start over enkele maanden met de opnames van een nieuwe reeks van Dag Sinterklaas. Intussen is het 25 jaar geleden dat de eerste uitzending van Dag Sinterklaas te zien was. Verschillende generaties kinderen groeiden op met deze reeks van de hand van Hugo Matthysen en zo heeft Dag Sinterklaas stilaan de status verworven van Vlaams cultureel erfgoed.

In 2019 gaat Ketnet deze klassieker in een hedendaags jasje steken. Ketnet wil met de nieuwe reeks opnieuw een volledige generatie kinderen laten kennismaken met Sinterklaas en zijn vrienden.

Om te kiezen voor duurzaamheid zal de cast van Dag Sinterklaas ook deels evolueren. Sommigen beweren dat Sinterklaas vanaf 2019 wel eens een beetje op een dolfijntje uit Bavikhove zou kunnen lijken. Ketnet kiest voor deze evolutie met oog op de toekomst. Op deze manier kunnen we nog vele jaren het verhaal van Sinterklaas en zijn vrienden vertellen en de Ketnetters hun Sint laten ontmoeten tijdens de Intrede.

Sinterklaas zelf spreekt over “een transitieperiode van zichzelf in zichzelf”.

LEES OOK. 25 jaar geleden stemden we voor het eerst af op ‘Dag Sinterklaas’. En dat doen we nog steeds

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees