David Goffin begint volgende week voorbereiding op Wimbledon

David Goffin begint volgende week voorbereiding op Wimbledon

Foto: Photo News

Voor David Goffin (ATP-9), op Roland-Garros in de achtste finales uitgeschakeld door de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-72), start het grasseizoen volgende week woensdag in het Franse Deauville. De 27-jarige Luikenaar ging drie weken terug in op een uitnodiging van ex-tennisser Michaël Llodra, de nieuwe directeur van het invitatietoernooi in Normandië.

Het Deauville Trouville Open maakt deel uit van het Circuit National des Grands Tournois (CGNT). In een eerste fase krijgen de amateurs een kans om zich te kwalificeren voor de eindfase. Vanaf de achtste finales (vanaf 13 juni) mengen de professionele tennissers zich. Goffin krijgt onder anderen de concurrentie van de Franse veteranen Edourard Roger-Vasselin en Paul-Henri Mathieu. Llodra speelt zelf ook mee. Vier andere namen worden later bekendgemaakt. Goffin vervangt Jo-Wilfried Tsonga (ATP-52). Die is nog niet hersteld van een knieoperatie en zei ook al af voor Wimbledon.

Na Deauville trekt Goffin naar Londen voor het ATP-toernooi van Queen’s (18-24 juni). Daar kan hij onder meer Rafael Nadal (ATP-1), Marin Cilic (ATP-4), Grigor Dimitrov (ATP-5), Juan Martin del Potro (ATP 6) en Kevin Anderson (ATP-7) tegen het lijf lopen, net als de wederoptredende Andy Murray (ATP-47).

Wimbledon start maandag 2 juli. Vorig jaar gaf Goffin forfait, nadat hij op Roland-Garros geblesseerd uitgevallen was. Zijn beste resultaten op het heilige gras van de All England Lawn Tennis and Croquet Club behaalde hij in 2015 en 2016. Een achtste finale was toen telkens het eindstation. .

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.