Kans op onweer

Kans op onweer

Sterrebeek. Foto: Luc Marcelis

De komende dagen daalt de luchtdruk en krijgen we vanaf het zuiden warme lucht, maar ook buien en onweer. Het blijft de rest van de week zwoel met af en toe ­hevig gedonder.

Vandaag staan we op met veel zon, maar stilaan komen vanaf het zuiden meer wolken ­opzetten. In het zuiden van het land mogen we in de loop van de namiddag al een paar onweersbuien verwachten. Tegen de avond kan het ook in Vlaanderen onweren. De temperaturen lopen hoog op, in het binnenland halen we gemakkelijk 27 graden. Aan zee blijft het koeler met 17 graden. De noordoostenwind waait zwak tot ­matig.

Vannacht verdwijnen de onweersbuien geleidelijk aan en krijgen we brede opklaringen. De minima liggen rond de 15 graden.

Donderdag wordt het zeer warm met maxima rond 28 graden. We verwachten veel stapelwolken en buien, die na de middag talrijker worden. Plaatselijk kan het onweren. De wind waait zwak, maar de onweren kunnen gepaard gaan met felle windstoten.

Vrijdag moeten we nog altijd rekening houden met stapelwolken en onweer. De dagtempera­turen klimmen vlot naar 26 graden.

In het weekend krijgen we wisselvallig weer met lokaal een onweersbui. Het blijft zomers warm met maxima rond 25 graden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS