Koen Crucke heeft een nieuwe roeping

Koen Crucke heeft een nieuwe roeping

Foto: rr

Jong geleerd is oud gedaan, al is een mens ook nooit te oud om te leren: acteur en zanger Koen Crucke (66) wil patissier worden. Als hij zijn opleiding in 2019 tot een goed einde brengt, mag hij zijn eerste diploma aan de muur hangen: Crucke heeft er namelijk geen.

“Vier maanden geleden wist ik nog niet hoe je een oven moest aanzetten. En nu ga ik voor patissier.” We hebben het dus toch goed gehoord tijdens Marathonradio op MNM: Koen Crucke (66), auteur van menig dieetboek, gaat studeren. In september start hij met een opleiding patissier aan de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. “Ik heb het stevig te pakken. Al maanden zit ik filmpjes op YouTube te bekijken van bekende patissiers. En voor de verjaardag van Jan (zijn partner, nvdr.) heb ik voor het eerst zelf een slagroomtaart gemaakt. Voor kerstdag hoop ik mijn eerste kerststronk te kunnen maken. Volgende week maak ik bladerdeeg. Pas op, patisserie is niet om mee te lachen, het is heel delicaat. Tijdens de opleiding gaan we ook pralines, éclairs en truffels maken.”

Eerste diploma

Het zat eraan te komen dat Koen Crucke een opleiding zou volgen: “Ik sta altijd stil wanneer ik langs onze bakker loop, die geur! Dan sta ik te kijken en denk ik: dat wil ik ook kunnen. En het werd eens tijd voor een hobby naast mijn vak. Mijn vak is mijn hobby, maar ik sluit er mezelf tegelijk ook een beetje mee op.” Als Crucke zijn diploma haalt, gaat het zeker aan de muur. “Het zou mijn eerste diploma zijn. Ik heb één jaar middelbaar gedaan, ben naar de kappersschool gegaan, heb dat niet afgemaakt, ben dan in het conservatorium beland, wat ook niet gelukt is. Ik ben goed terechtgekomen, daar niet van, maar het diploma van patissier ga ik toch inkaderen. Als ik het behaal, want het wordt werken. En ik heb al gezegd dat ik geen voorkeursbehandeling wil.”

Zelf eet Crucke sinds zijn vermageringskuur veel minder, maar dat zal er hem niet van weerhouden anderen allerlei zoets te presenteren. “Deze zomer breng ik in Blankenberge de show Cruise Nostalgie met Jacky Lafon, David Vandyck en Laura Lynn. Ik heb al beloofd dat ik elke week taart meebreng. Telkens een andere.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees