En plots staat er een ijzeren toren recht voor je raam

En plots staat er een ijzeren toren recht voor je raam

De toren is niet afgewerkt Foto: mma

Koksijde / Oostduinkerke -

Zeven eigenaars of bewoners van appartementen in de residentie San Fernando in Oostduinkerke dienen klacht in tegen de gemeente Koksijde omdat een grote ijzeren toren hun uitzicht belemmert.

Het appartementsgebouw en de toren staan op het gerenoveerde Europaplein. De toren moet de vroegere vlaggenmasten van de landen die tot de Europese Unie behoren vervangen. Ze zullen nu op de toren afgebeeld staan. Maar volgens de indieners van de bezwaren staat de toren te dicht bij hun appartementen. “Die mensen zijn een beetje verrast”, zegt hun advocaat Philoppe Versyp. “Ze wisten blijkbaar niet goed waar ze aan toe waren en dat komt doordat de gemeente geen openbaar onderzoek heeft ingesteld. De gemeente was van mening dat de toren niet op openbaar domein stond, maar dat is wel degelijk het geval.”

Versyp stelt een burgerlijke procedure in tegen de gemeente en eist de verwijdering van de mast. Volgens burgemeester Marc Vanden Bussche gaat het om een kunstwerk waar alle vlagen van Europa op zullen prijken. “De mensen reageren al van voor het kunstwerk afgewerkt is”, zegt hij. “De toren staat bovendien aan de kant van de slaapkamers van de appartementen. We hebben veel kosten aan de verfraaiing van het Europaplein gedaan. Het is toch een serieuze meerwaarde voor de appartementsbewoners. En zo hoog is die toren nu ook weer niet. Anderzijds is de toren ook een baken voor wie naar de kust komt. Hij moet wel nog afgewerkt worden en zal dan veel mooier zijn. Wij bezitten de nodige vergunningen. Ik zou zeggen: geef de toren een kans.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees