Superior Sint-Hendrikscollege overleden

Superior Sint-Hendrikscollege overleden

Superior Van Den Braembussche nodigde in 2015 nog eens al zijn leerkrachten van St. Henri uit bij hem thuis in Mariakerke. Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele / Zulte - In het Gentse AZ Sint-Lucas, campus Volkskliniek, is in de nacht van maandag op dinsdag Hubert Van Den Braembussche op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was tussen 1975 en 1997 van het Sint-Hendrikscollege aan de Guido Gezellelaan, het huidige Leiepoort campus Sint-Hendrik.

Superior Van Den Braembussche werd geboren op 14 maart 1936 in Balgerhoeke. Hij werd priester gewijd in Gent op 29 april 1962. Hij behaalde zijn licentiaatsdiploma Klassieke Filologie in 1964 aan de KULeuven. Dat jaar werd hij leraar aan het Heilige Maagdcollege in Dendermonde. In 1965 trok hij naar het Sint-Aloysiuscollege in Ninove. Het volgende jaar keerde hij als lesgever terug naar het Heilige Maagdcollege in Dendermonde. Tussen 1973 en 1974 was hij ook onderpastoor in Dendermonde. In 1975 volgde hij superior De Witte op in het Sint-Hendrikscollege.

Tussen 1975 en 1997 was Van Den Braembussche superior van het Sint-Hendrikscollege langs de Guido Gezellelaan in Deinze. Honderden leerlingen en vele tientallen leerkrachten herinneren zich de superior als iemand die de school toekomstgericht mee hielp uitbouwen. Na de scholenfusie in Deinze was hij van 1998 tot 2009 voorzitter van de inrichtende macht van de scholengroep. De infrastructuur van de Leiepoort lag hem in die hoedanigheid ook na aan het hart.

De superior woonde de laatste jaren in het Klein Seminarie in Mariakerke, maar bleef geregeld contact houden met zijn oud-leerkrachten. Hij wordt op zaterdag 9 juni om 11 uur begraven in de parochiekerk van Mariakerke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio