In het huwelijksbootje stappen met Brussel? Dat kan op 11 juli

In het huwelijksbootje stappen met Brussel? Dat kan op 11 juli

Foto: BELGA

Brussel -

Wie op de Vlaamse feestdag, 11 juli, naar de Brusselse Grote Markt afzakt, zal kunnen trouwen met Brussel. “Je zal Brussel je eeuwige liefde kunnen verklaren als op een echt trouwfeest”, zegt Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz (Open Vld). De grootschalige trouwpartij past in de viering van ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’.

De Vlaamse feestdag wordt in Brussel op verschillende plekken en manieren gevierd, gaande van recepties en optredens tot gegidste wandelingen en voorstellingen. Het volledige programma is terug te vinden op www.brusseldanst.be.

De Grote Markt is traditioneel de grootste trekpleister. Nieuwigheid dit jaar is een grote trouwpartij. Bedoeling is dat iedereen zijn eeuwige liefde kan verklaren aan de hoofdstad. Er is een grote trouwreceptie voorzien, inclusief trouw-dj en een wedstrijdje bruidsboeketwerpen. “Wie zelf wil trouwen met Brussel krijgt daar nog een heuse trouwceremonie bovenop, in het Brussels stadhuis natuurlijk”, klinkt het.

Roel Leemans, algemeen directeur van organisator Muntpunt, legt uit: “De relatie met Brussel is voor de ene een levenslange romance, voor de ander misschien eerder een bewogen affaire met ups en downs of een pas ontluikende liefde. Maar au fond, merken we dagelijks, koesteren heel veel Vlamingen liefde voor hun hoofdstad. Hoog tijd dus om die liefde te bezegelen”.

Het feest op de Grote Markt wordt afgesloten met een optreden van De Kreuners.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees