Koperdieven zetten groot deel van Herentals zonder stroom

Koperdieven zetten groot deel van Herentals zonder stroom

Archiefbeeld. Foto: Bert De Deken

Herentals / Herenthout - In grote delen van Herentals, deelgemeente Noorderwijk en Herenthout viel dinsdagavond om 23.11u plots de stroom uit. De oorzaak ligt bij een poging tot koperdiefstal in een cabine naast de leegstaande gebouwen van radiatorfabrikant Henrad.

De Herentalse buitenwijken Krakelaarsveld en de Molekens, de industriezone rond Herentals-Industrie, een flink deel van Noorderwijk en de buitenrand van Herenthout – in totaal goed voor minstens 1.500 gezinnen – kwamen dinsdag om 23.11u plots zonder stroom te zitten. De technici van Eandis konden achterhalen dat de oorzaak te zoeken was bij een middenspanningscabine van Eandis, die zich naast het verlaten bedrijf Henrad bevindt op de grens van Herentals, Noorderwijk en Herenthout.

Een dief was op het dak van de gemetselde cabine gekropen en had daar met een stok de koepel geopend. Toen hij met die stok de elektriciteitskabels raakte, ontstond er kortsluiting en viel de stroom in de wijde omgeving uit. Op de kabels in de cabine staat 15.000 volt.

Ettelijke honderden gezinnen vielen zonder stroom. Door om te schakelen, was iedereen na anderhalf uur weer op het net aangesloten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio