Michel Van den Brande verwikkeld in ruzie over zijn “onbewust racisme” tegenover schoonzoon

Michel Van den Brande verwikkeld in ruzie over zijn “onbewust racisme” tegenover schoonzoon

Foto: Simon Mouton

Een week geleden raakte het nieuws bekend dat de dochter van Michel Van den Brande zwanger is van haar vriend Mame-Ibra Anne, een Franse atleet met Senegalese roots. Daar liet Van den Brande zich ongelukkig over uit: “Ik moet me erbij neerleggen.” Waarop iemand anders Van den Brande onbewust racistisch noemde en er een heuse rel ontstond op Facebook.

“Ik had nu wel niet verwacht dat mijn dochter zwanger zou worden van een zwarte man… Maar ja, ik moet me erbij neerleggen,” dat liet Michel Van den Brande zich ontvallen nadat het nieuws van de zwangerschap van zijn dochter bekend raakte. Opnieuw een uitspraak waar Michel mee in de problemen komt, nadat hij aan het begin van de relatie nog had gezegd: “Ik had het liever anders gezien. Die jongen is zo zwart als een schouw. Maar ja, hij maakt Jessie gelukkig.”

TV Familie trok met die uitspraken naar Peter Van den Berge, de man die in de minder bekende versie van ‘The Sky is The Limit’ gevolgd werd: ‘Gelukszoekers’. Van den Berge is samen met Faith Olugo, een Oegandese, en reageerde: “Michel doet alsof een interraciale relatie en de kinderen die daaruit voortkomen maar tweede keus zijn. Zo ken ik hem niet. Want Michel zegt mij altijd dat ik zo’n mooi gezin heb en dat hij daar jaloers op is. Ik denk dat het hier om onbewust racisme gaat.”

Vooral die laatste uitspraak schoot bij Van den Brande in het verkeerde keelgat. Op de door Van den Berge op Facebook geplaatste foto van het artikel in TV Familie fulmineerde hij: “Hey mediageile vent, het is lang geleden dat ge in de belangstelling gestaan hebt zeker! Wat hebt gij u te moeien! Ge hebt zelf gekozen voor een zwarte vrouw! Mijn dochter heeft er voor gekozen tegen mijn wil, maar als zij daar gelukkig mee is, ik ook! En ge moogt eens naar uw eigen kijken! U ging ‘The Sky is the Limit’ ook zelf maken! Ahahah, ge ging Peter Boecks nadoen, want dat is niet moeilijk een programma maken! Sukkelaar! Uit mijn privé moet iedereen blijven en gij zeker!”

Michel Van den Brande verwikkeld in ruzie over zijn “onbewust racisme” tegenover schoonzoon
Foto: Facebook

De reactie van Van den Brande lokte dan weer verwijten uit van Van den Berge, waardoor een heftige woordenwisseling ontstond tussen de twee mannen, waarbij er zelfs bedreigingen werden uitgewisseld. Zelfs de vrouw van Van den Berge mengde zich in het gesprek: “Beste Michel, ik sta volledig achter mijn man zijn mening. Ik ben geen tweederangsburger en stop met mijn man te bedreigen. Jammer dat je neerkijkt op mensen uit Afrika.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees