Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Jolien, Sanne, Gitte en Gert zijn op zoek naar een maatje om samen naar een festival te gaan: “Gaan dansen en een kriek drinken”

De Genereuzen helpen mensen met een beperking aan een festivalmaatje

Jolien, Sanne, Gitte en Gert zijn op zoek naar een maatje om samen naar een festival te gaan: “Gaan dansen en een kriek drinken”

Het zijn allemaal mensen zoals u en ik, en toch lukt het hen maar niet om simpelweg te doen wat iedereen doet. Hart voor Handicap wil daar iets aan veranderen. Via het project ‘De Genereuzen’ geeft het een aantal mensen met een beperking de kans om naar een festival te gaan. Zoals u en ik. En mét u en ik. Dertig mensen zijn op zoek naar een maatje om samen naar Pukkelpop, Suikerrock, Nostalgie Beach of een ander festival te gaan. Vier van hen vertellen waarom.

Gitte (26) en Gert (43): “Gaan dansen en een kriek drinken. Eentje mag”

“Op school werd ik uitgelachen omdat ik het syndroom van Down heb. Ik had het daar moeilijk mee. Nu vind ik het niet meer erg dat ik zo ben. Ik kan alles. Ook naar een festival gaan met mijn lief.” Dat zal Gitte Wens (26) uit Turnhout deze zomer doen. Samen met dat lief van haar, Gert Wellens (43), die ook het downsyndroom heeft. Ze hebben tickets voor het Nostalgie Beach Festival in Middelkerke.

Het beste van Enkel voor abonnees