Autobestuurder reed niet te snel en legde negatieve ademtest af

Fietsster (16) belandt op weg naar school onder auto en vecht nu voor haar leven

Fietsster (16) belandt op weg naar school onder auto en vecht nu voor haar leven

Een verkeersdeskundige van het parket Oost-Vlaanderen kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Foto: svg

Kaprijke -

De 16-jarige D.B. was woensdagochtend nog niet ver onderweg naar school toen ze in de Vrombautstraat in Lembeke aangereden werd door een auto. Het meisje werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze ’s avonds nog vocht voor haar leven. Het parket onderzoekt hoe het ongeval precies kon gebeuren.

Het 16-jarige meisje vertrok van haar huis in de Windgatstraat met haar fiets richting school, het GO! Atheneum De Tandem in Eeklo. De school stuurde ’s namiddags via Facebook het bericht van het ongeval de wereld in. D.B. volgt in het Atheneum het vierde jaar verzorging.

Ze was thuis nog maar net thuis vertrokken toen het omstreeks 7.30 uur gruwelijk misging. Op het kruispunt van de Windgatstraat met de Vrombautstraat werd de jonge fietsster aangereden door een automobilist, een 59-jarige man uit Knokke Heist.

“Ze was er erg aan toe”, zegt commissaris Marino Longeville van de politiezone Meetjesland Centrum. “Ze werd in kritieke toestand in een ambulance onder politiebegeleiding naar het UZ Gent overgebracht. Na het ongeval was de rijbaan een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Rond 10.30 uur werd de weg vrijgegeven.”

Verkeersdeskundige

Om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken, stelde het parket Oost-Vlaanderen een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige reed de bestuurder van de wagen niet te snel. De man legde ook meteen na de feiten een negatieve ademtest af. De Vrombautstraat, waar de autobestuurder op reed, is een voorrangsweg.

Het ziet er naar uit dat een onoplettendheid aan de basis ligt van het ongeval. Een kleine onachtzaamheid met bijzonder zware gevolgen.

Woensdagavond verkeerde D.B. nog altijd in levensgevaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio