Roeien vrouwen lichtgewicht - Eveline PelemanSport Gent

“Ik ga mijn eigen weg na veelbelovende B- finale”

Gent -

Eveline Peleman kon zich best verzoenen met haar elfde plaats in de eerste World Cup races van dit seizoen in Belgrado.

“Elfde na twee jaar afwezigheid. Zo'n plaats beantwoordt exact aan de stille ambitie waarmee ik naar Belgrado afreisde”, aldus Eveline Peleman. “Ik miste wel nog regelmaat. Mijn herkansing en de B-finale vond ik oké, maar de voorwedstrijd en halve finale leken nergens op.”

“In de B-finale strandde ik op vijf seconden van de Griekse Emmanouilidou, brons op het WK U23, en sprintte ik in de slotmeters de Zweedse Fredh, 5de op het WK 2017, voorbij. Ik heb dus wel het gevoel dat ik er opnieuw bij hoor.”

Bondscoach Basset deelde dat gevoel niet. ”Hij haalde mijn resultaat helemaal onderuit en was niet bereid om me nog enig krediet te geven. Ik trek als 25-jarige atlete, die naast de wereldtitel toch ook een aardig gevuld palmares bij elkaar roeide, dan ook de enige logische conclusie: het roeien als lid van het nationaal team schrappen en nu net zoals mijn jonge clubmakkers van Sport Gent in overleg met het clubbestuur en met mijn coach Rudy De Coninck een internationaal traject uitstippelen waarin ik wel nog het plezier en de voldoening van het toproeien kan vinden. Eens die emoties terug zijn, zullen de resultaten wel volgen”, voorspelt een klaar kijkende Eveline Peleman.

Haar clubmakker Ruben Claeys kwam met een kater terug van Belgrado. Ruben liep een tussenribletsel op en moest de strijd staken. Daardoor ging het debuut van de zware dubbeltwee De Loof-Claeys totaal de mist in.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio