Ongezien: woedende Del Potro gaat verhaal halen bij luidruchtige toeschouwer op Roland Garros

Net als Rafael Nadal tegen Diego Schwartzman moest de kwartfinale tussen de Kroaat Marin Cilic (ATP 4) en de Argentijn Juan-Martin Del Potro (ATP 6) woensdagavond worden stilgelegd door de regen. Vandaag was niet het weer maar wel een luidruchtige toeschouwer spelbreker...

Del Potro werd duidelijk gestoord bij zijn opslag en kon daar niet om lachen. De Argentijn ging daarop verhaal halen bij de man in kwestie, de umpire moest zelfs de gemoederen komen bedaren. Ongezien.

De Argentijn haalde het uiteindelijk in vier sets met 7-6 (7/5), 5-7, 6-3 en 7-5 van Cilic, dit jaar nog finalist op de Australian Open. De wedstrijd duurde 3 uur en 50 minuten. De partij ging woensdag van start, maar door regen diende de partij donderdag voortgezet te worden bij 6-6 (5/5) in de eerste set.

In de halve finales botst de blessuregevoelige Del Potro op ‘s werelds nummer een en titelverdediger Rafael Nadal. Die klopte de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 12) in vier sets met 4-6, 6-3, 6-2 en 6-2. Del Potro en Nadal staan voor de vijftiende keer tegenover elkaar. Nadal trok in de vorige veertien ontmoetingen negen keer aan het langste eind.

De 29-jarige Del Potro evenaart zijn beste resultaat op het Parijse gravel. In 2009 bereikte hij eveneens de halve finales.

LEES OOK: Superieure Nadal zet na nachtje slapen scheve situatie recht op Roland Garros

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.