Vrijdagnacht is het zover, dan presenteert Jan Hautekiet nog één keer zijn radioklassieker ‘Hallo Hautekiet’

Vrijdagnacht is het zover, dan presenteert Jan Hautekiet nog één keer zijn radioklassieker ‘Hallo Hautekiet’

Foto: Geert Van de Velde

Op sociale media verspreidde het nieuws zich al als een lopend vuurtje, aangestoken door Goedele Wachters. En nu is het ook officieel: Jan Hautekiet gaat nog één keer ‘Hallo Hautekiet’ presenteren, zijn populaire radioprogramma uit de jaren 90.

Jan Hautekiet gaat met pensioen en is aan zijn afscheidstournee bezig. Met vijf extra lange uitzendingen en evenveel tandemconcerten zet hij een punt achter het Radio 1-programma ‘Hautekiet’.

En nadat de tournee haar eindhalte op de VRT heeft bereikt, gaat Jan Hautekiet nog één keer ‘Hallo Hautekiet’ presenteren. Dat doet hij in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Vanaf 22 uur neemt Hautekiet Radio 1 over, vanaf middernacht volgt Studio Brussel en dan gaan ze samen door tot zaterdagmorgen 7 uur. Het wordt echt vrije radio, zo benadrukt Jan Hautekiet zelf.

“‘Hallo Hautekiet’ wordt jazz op de radio: partituren weg, en jammen maar”, klinkt het. “Vrije radio in de strikte zin van het woord. Free speech, interactie langs alle kanalen die uiteindelijk via de telefoon de lucht ingaat. Om 22 uur wordt de radiojam geopend. Waar we landen om 7 uur? Wie zal dat weten? We gaan langs onverkende paden, zoveel is duidelijk. Geen onvoltooid verleden, maar een maakbare toekomst.”

LEES OOK. Jan Hautekiet maakt nog één keer zijn radioklassieker ‘Hallo Hautekiet’ … op één voorwaarde

‘Hallo Hautekiet’, vrijdag 8 juni vanaf 22 uur op Radio 1 en vanaf middernacht op Studio Brussel.

De luisteraars kunnen ‘Hallo Hautekiet’ vrijdagnacht contacteren via het nummer 078/785.680, de Radio 1-app en op Twitter via @Hautekiet en de hashtag #HalloHautekiet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees