WK voetbal op groot scherm: politiezone Minos trekt alle korte verloven voor manschappen in

WK voetbal op groot scherm: politiezone Minos trekt alle korte verloven voor manschappen in

Voetbal op het groot scherm in Antwerpen tijdens het EK in 2016. Foto: WAS

Antwerpen / Wijnegem / Borsbeek / Wommelgem / Boechout / Mortsel -

De politiezone Minos heeft tijdens het WK voetbal, dat binnen een week begint, alle korte verloven ingetrokken om de veiligheid te kunnen garanderen tijdens de vele evenementen waarbij de matchen van de Rode Duivels op groot scherm worden getoond.

In Mortsel worden de matchen van de Rode Duivels getoond in Bar4, in Wommelgem is er een WK-dorp aan het Scheersel, in Boechout worden de wedstrijden getoond in de Vooruit, in Wijnegem dan weer in het Gemeentepark… Het belooft een sportieve én gezellige zomer te worden. Alleen al in Mortsel rekent de politie voor elke match van de Rode Duivels op zo’n tweeduizend aanwezigen. Maar al die evenementen moeten ook in goede banen geleid worden. Voor de politiezone Minos zijn het naar eigen zeggen dan ook “helse” tijden. “Alle verloven van minder dan twee weken zijn ingetrokken”, zegt commissaris Johan Wonnink. “Daarover is in november van vorig jaar al gecommuniceerd naar het personeel.”

De politiezone Minos zet 22 manschappen in voor het beveiligen van de evenementen rond het WK in de regio. “Op een totaal kader van 130 politiemensen is dat dus een fiks aandeel van de capaciteit”, zegt hij. “Wij beschouwen de verschillende evenementen met grote schermen als één grote ordedienst. Vergeet ook niet dat de wereld gewoon doordraait: het festivalseizoen staat voor de deur en in Borsbeek is er het festival Dystopia. Ook voor Tomorrowland zetten wij manschappen in. Tel daarbij de nog steeds geldende maatregelen naar aanleiding van de terreurdreiging en je weet dat er op dit moment héél veel van onze mensen wordt gevraagd.”

Ook in Antwerpen staan er een aantal grote WK-gerelateerde evenementen op de agenda. “Dankzij de inspanning van de eigen werving, waarvan we nu de vruchten beginnen plukken, konden we ons als politiezone wel zo organiseren dat er geen verloven geweigerd of ingetrokken moesten worden”, klinkt het bij de Antwerpse politie. De korpsleiding wil naar eigen zeggen te allen tijde garanderen dat de dienstverlening niet in het gedrang komt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio