Groep Keter wil kosten verlagen en gaat afdeling in Oeselgem sluiten

Fabriek van Allibert en Curver gaat dicht: 108 mensen dreigen job te verliezen

Fabriek van Allibert en Curver gaat dicht: 108 mensen dreigen job te verliezen

Het personeel van Keter is er het hart van in: “Bij veel mensen lijkt het nieuws nog niet echt door te dringen.” Foto: slr

Dentergem -

De groep Keter, die onder meer buitenberging, tuinartikelen en huishoudproducten op basis van hars maakt, wil zijn productievestiging in Oeselgem sluiten. Daarbij komen 108 jobs op de helling te staan. Het personeel reageert verslagen.

Het management van Keter Belgium heeft de Ondernemingsraad donderdag op de hoogte gebracht van zijn intentie om de productie in Oeselgem stop te zetten en de vestiging voor het einde van dit jaar te sluiten. Dat zou kunnen leiden tot het verlies van 108 banen op een totaal van 117. Keter Belgium maakt deel uit van de Keter Group, een wereldwijde onderneming die al meer dan 60 jaar actief is. De Groep verkoopt producten voor buitenberging, tuinartikelen en tuinmeubelen, huishoudelijke producten en producten voor de opslag van gereedschap op basis van hars. Bekende merken zijn Keter, Allibert, Curver en Hovac. In Oeselgem produceert en verdeelt het bedrijf huishoudelijke producten en producten voor de opslag van gereedschap.

Concurrentie

“De groep kampt al enkele jaren met problemen”, zegt Plant Manager Pascal Schittecatte van Keter. “De prijzen van grondstoffen, vervoer en opslag zullen naar verwachting blijven stijgen in een zeer concurrerende markt waarin de marges al onder grote druk staan. Een ander belangrijk element dat de groep moet aanpakken, is de grote overcapaciteit in Europa en met name de overcapaciteit in de vestiging in Oeselgem.”

De vakbonden reageren teleurgesteld. “Dit is een grote ramp voor een dorp als Oeselgem. In het bedrijf werken heel veel mensen die in de buurt wonen”, klinkt het bij vakbondsafgevaardigden van ACV Bouw - Industrie & Energie. “We zullen nog onderhandelen om de vestiging hier open te houden. Als dat niet lukt, moeten we een goed sociaal plan uitwerken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio