Nicolas werd opgelicht voor 7.500 euro: “Hooguit tien seconden afgeleid geweest”

Nicolas Cuypers wil iedereen waarschuwen voor oplichters Foto: *

Zulte -

Twee autokopers hebben Zultenaar Nicolas Cuypers opgelicht voor 7.500 euro. Het duo maakte gebruik van een onachtzaam moment van Cuypers om aan de haal te gaan met de helft van het afgesproken bedrag voor zijn bedrijfswagen.

Cuypers is zaakvoerder van Life bvba, die automatische hartdefibrillatoren verkoopt: “Ik had de oude bedrijfswagen, Mercedes E200cdi, voor 15.000 euro te koop geplaatst op de site Autoscoot.be. Ik kreeg zeker twintig telefoontjes om het in het zwart te doen, maar ik wilde daar niet aan meewerken”, legt de Zultenaar uit.

“Zaterdag werd ik in het Frans opgebeld. De man zei me akkoord te gaan met de vraagprijs en vroeg wanneer hij mocht komen. Maandag werd een afspraak geregeld.”

‘s Middags kwamen twee personen langs bij Cuypers thuis om de wagen te bekijken.

“Het zagen er personen uit van hoogstwaarschijnlijk Pakistaanse afkomst. Ze waren heel vriendelijk, keurden de wagen en kwamen nadien bij ons in het kantoor om de papieren te regelen. Eerst wilden ze het bedrag overschrijven via een app op hun smartphone, maar ik wilde mijn wagen enkel meegeven nadat het bedrag effectief op onze rekening gestort was. Ze vroegen daar maar of contante betaling kon, wat ik OK vond.”

Briefjes van 50 euro

Vervolgens haalde het duo een envelop met een flink pak briefjes van vijftig euro uit. “Samen telden we het bedrag en legden ze de som in stapeltjes van 1.000 euro op de tafel. Intussen was de andere persoon bezig met de papieren van de wagen. Toen we aan het afgesproken totale bedrag kwamen, vroeg hij me of hij het geld terug in de envelop moest steken. Ik zei ja. Op datzelfde moment stelde de andere persoon mij een vraag over de boorddocumenten. Ik ben hooguit 10 seconden afgeleid geweest”, zucht hij.

“Ik had niks in de gaten tot ik dinsdagmorgen de envelop uit de kluis nam om ermee naar de bank te gaan. Bij het openen bleek er 7.500 euro te ontbreken. Die kerel moet dus vliegensvlug een pak van het geld tussen zijn papieren gestopt hebben of met twee enveloppes gewerkt hebben.”

Daders op camerabeelden

Cuypers bekeek de beelden van zijn bewakingscamera's, waar de daders duidelijk te herkennen zijn. Met die foto’s trok hij naar het politiecommissariaat, intussen is het dossier beland bij het parket in Gent. “Bij deze waarschuw ik iedereen om heel voorzichtig te zijn voor deze oplichtingstruc. Ik besef dat de kans klein is dat ik mijn auto of het geld nog terug zal zien.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees