Parket heeft vragen bij vzw ‘72 uren Sas’

Asse -

Het parket Halle-Vilvoorde distantieert zich van de vzw ‘72 uren Sas’. Volgens het parket voorziet de vzw crisisopvang, maar werken er geen erkende hulpverleners.

De vzw ‘72 uren Sas’ werd vorig jaar in februari opgestart en heeft haar hoofdzetel in de Stationsstraat in Asse. Volgens het parket wil de vzw tegemoetkomen aan een tekort aan opvangplaatsen en wil het mensen in crisissituaties een tijdelijke opvangplaats bieden. “Omdat het reguliere crisisnetwerk overbelast is, gebeurt het vaak dat er binnen de reguliere jeugdhulpverlening geen plaats is tijdens een crisis”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. “Dit crisisnetwerk zoekt dan een opvangplaats. Door de enorme stijging van het aantal oproepen gebeurt het soms dat er nergens plaats is.” Hoewel het parket Halle-Vilvoorde nog geen klachten kreeg tegen deze vzw, wil het zich wel formeel distantiëren. “Deze organisatie bestaat niet uit officiële erkende hulpverleners, maar eerder uit ervaringsdeskundigen. Bovendien beroept het project zich op samenwerkingsverbanden met politie en hulpverlening, die er in realiteit niet zijn.”

Voorzitter Sandra Passchyn van de vzw ‘72 uren Sas’ vindt de reactie van het parket voorbarig. “We zitten nog in een opstartfase en maken nu onder meer connecties met enkele diensten waarmee we mogelijk kunnen samenwerken. Eens alles concreet is, stellen we onze vzw voor.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio