Basketbal - Yves Defraigne tekende geen nieuw contract bij Kangoeroes Willebroek

“Ik kreeg onvoldoende sportieve inspraak”

“Ik kreeg onvoldoende sportieve inspraak”

Yves Defraigne. Foto: GMAX Agency

Gent -

Enkele weken geleden werd duidelijk dat de wegen van Kangoeroes Willlebroek en Yves Defraigne zich - ondanks een succesvolle samenwerking - scheidden. Gebrek aan sportieve inspraak lag volgens Defraigne aan de basis van deze onverwachte wending.

De naam Yves Defraigne is stilaan een begrip geworden in het Belgische basketbalwereldje. Van 1999 tot 2005 en van 2012 tot 2017 lag hij mee aan de basis van het succesverhaal dat Bergen schreef in eerste klasse.

Yves Defraigne licht toe: “Men vergeet vaak dat Bergen na BC Oostende in die periode de meest succesvolle club was in de Belgische competitie. De club haalde liefst viermaal de finale van de beker van België en speelde ook viermaal de play-off finales. Wat ik echter vaststel is dat Bergen niet het imago en de uitstraling heeft van pakweg Antwerp Giants. Als die laatste zoals nu nog eens de finale van de play-offs spelen, dan springt de pers daar massaal op. Cijfermatig verzinkt dat in het niets bij wat Bergen neerzette maar daar blijft alles wel heel erg low profile.”

“Andere clubs waarvoor ik werkte waren Atomia Brussels, dat jammer genoeg failliet ging, het Duitse Trier en Gent Hawks. Toen die club afhaakte op het hoogste niveau kwam ik dus een tweede keer in Bergen terecht om nadien te landen bij Kangoeroes.”

Ondanks het feit dat de Gentenaar Willebroek naar de play-offs loodste met zelfs een uitoverwinning in Oostende als absolute uitschieter, krijgt het succesverhaal geen vervolg.

Yves Defraigne is duidelijk: “Ik vind het op dit niveau niet kunnen dat men je zuiver en alleen wil afrekenen op uitslagen zonder dat je betrokken wordt in het sportief proces dat de basis hiervan moet vormen. De sportieve uitbouw van een club moet een denkproces zijn waar de coaching staf bij betrokken is. De voorzitter en manager zagen dit echter anders. Ik had er hoe dan ook geen goed gevoel bij en daarom tekende ik het mij voorgelegde contract niet wat uiteindelijk tot een breuk leidde. Waarschijnlijk wordt het straks weer buitenland maar ik ga niet zomaar iets aanpakken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio