Ruben Van Gucht BMX’t door vol Sportpaleis

Ruben Van Gucht BMX’t door vol Sportpaleis Video: Peter De Smedt/Nitro Circus

Een dubbele achterwaartse salto zit er wellicht niet in, maar de afspraak ligt wel vast: op 9 december vliegt Ruben Van Gucht (32) op een BMX door de lucht in het Antwerpse Sportpaleis. De sportjournalist van de VRT krijgt de hulp van achtvoudig Belgisch kampioen BMX Kenneth Tancré (22) om zich voor te bereiden op een paar trucjes tijdens de You Got This-tournee van Nitro Circus Live, een show vol stunts van motorcrossers, BMX’ers en alles waar wieltjes onder zitten.

Waarom Van Gucht dat doet? “Omdat ik een man van uitdagingen ben. En aangezien ik geen zanger ben of komiek, is dit een unieke kans om in een vol Sportpaleis te staan. Ik vind het een spectaculaire sport en denk dan vanzelf: dat wil ik eens proberen.”

Ruben Van Gucht start met de trainingen na het WK voetbal. Niet geblesseerd raken zou al een succes zijn, als je de lijst met breuken en blessures van zijn coach Kenneth onder ogen krijgt: “Ik ben begonnen toen ik veertien was. Eerst heb ik mijn achillespees gescheurd, dan mijn ligamenten in mijn schouder. Ik heb twee ruggenwervels gebroken, een voet, een vinger. De barsten in ribben, armen, polsen en benen tel ik niet mee. Dat geldt ook voor het aantal keren dat ik gewoon buiten westen raakte.”

Ruben Van Gucht moet er even van slikken: “Nee, ik weet niet waar ik aan begonnen ben. Laat ons zeggen dat het niet de bedoeling is dat ik met breuken naar huis ga. Maar zoals ik zei: het is een uitdaging. ”

Tickets en info over Nitro Circus Live op www.nitrocircuslive.com en 070-345.345.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees