WielrennenElite zonder contract - Sander CordeelDCR Cycling team

“Ik leid iedereen over de Mont Ventoux”

Stekene -

Vandaag nodigt Sander Cordeel zijn vele wielervrienden uit op zijn nieuwe werkplek in het West-Vlaamse Zwevegem. Daar maakt hij samen met onder meer zijn gewezen ploegmaat en profrenner Alphonse Vermote, Egwin Ponette en een heel team van specialisten deel uit van ‘Vitori’, een sportbegeleidingscentrum dat gespecialiseerd is in wielersport.

“We hebben een kinesist en een osteopaat maar ook specialisten over voeding en verzorging in huis. Wielrenners of wielertoeristen kunnen hier terecht voor onder meer de juiste fietspositie en trainingsschema's. Met die twee zaken zal ik me vooral bezighouden. Zowel een profrenner als een wielertoerist die ervan droomt om de Mont Ventoux te beklimmen, kan hier terecht”, aldus Cordeel die als ingenieur zelf een wetenschappelijke achtergrond heeft.

“Maar dit is uiteraard een nieuwe stap waarvoor ik me heb bijgeschoold maar tegelijk ook kan putten uit mijn ervaring”, aldus Cordeel die zelf prof was bij onder meer Lotto en Willems Veranda's. Dit seizoen fietst hij als elite zonder contract bij DCR waarvoor hij dit seizoen al zes overwinningen en een pak ereplaatsen behaalde.

“Uiteraard wordt mijn wielerprogramma aangepast aan mijn professionele agenda. Want het werk gaat voor. Maar ook op de fiets blijf ik ambitieus. In elke wedstrijd waar ik start wil ik zelf winnen of wil ik iets doen voor de ploeg. Dat lukte vorige woensdag nog in Kruibeke waar Bryan Maes en Sven Wielandt mee in de aanval waren en ik het peloton aan de praat kon houden. Bryan maakte het af. Iedereen dus blij”, aldus Cordeel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio