Opnieuw privacyprobleem bij Facebook: posts van 14 miljoen gebruikers plots ongewild openbaar

Opnieuw privacyprobleem bij Facebook: posts van 14 miljoen gebruikers plots ongewild openbaar

Foto: AP

Er is opnieuw een probleem opgedoken met de privacyinstellingen van Facebook. Gedurende vier dagen in mei zorgde een bug ervoor dat de posts van 14 miljoen mensen ongewild publiek stonden. Dat meldt CNN.

De bug deed zich voor bij Facebookposts van 18 tot en met 22 mei. Op dat moment was Facebook een nieuwe toevoeging aan de sociaalnetwerksite aan het testen, maar werknemers van het bedrijf zagen al snel dat hun standaardinstelling voor nieuwe posts standaard op publiek stond, zelfs als ze dat voordien anders ingesteld hadden.

Uiteindelijk postten ruim 14 miljoen gebruikers zo al dan niet gewild al hun posts publiek. Werknemers van het bedrijf lieten daarna elke post aanpassen, zodat die de privacyinstelling had die voordien de standaardinstelling van de gebruikers was. Ze deden daar vijf dagen over.

Gebruikers die getroffen zijn, zullen een van de komende dagen een melding krijgen dat ze hun posts beter even kunnen controleren. Ze krijgen een handig lijstje met wat ze gepost hebben in de periode waarin de bug er was.

“Het probleem is opgelost”, zegt Erin Egan, privacyverantwoordelijke bij Facebook, bij CNN. “En voor alle duidelijkheid: de posts van mensen voor 18 mei zijn niet veranderd door de bug.” Volgens een woordvoerder van Facebook is dit het begin van meer transparante communicatie van het bedrijf over problemen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees