Shane Hendrix staat voor grote doorbraak in de VS

Hij kon The Voice niet winnen, maar neemt nu wel een single op met Nicki Minaj

Hij kon The Voice niet winnen, maar neemt nu wel een single op met Nicki Minaj

Twee jaar geleden was de overwinning in The Voice van Vlaanderen niet voor hem weggelegd, maar nu heeft Shane Hendrix in Amerika de hoofdprijs te pakken. De Vlaming kreeg superster Nicki Minaj zover dat ze meewerkt aan zijn nieuwe single.

Toen hij in 2009 aan Eurosong for Kids deelnam en in 2016 zijn kans waagde in The Voice op VTM gebruikte hij nog zijn echte naam, Sepp Hendrix. Ondertussen gaat de 21-jarige uit Hasselt door het Amerikaanse artiestenleven als Shane, en zijn naam vindt er almaar meer weerklank. De grote doorbraak komt er misschien eind deze maand, want dan komt zijn nieuwe single Party Like A Rockstar uit. Niet zomaar een doorsnee nummer, maar wel één waaraan Nicki Minaj meewerkt. De Amerikaanse ster is een begrip in de rap-wereld en wordt tot de meest invloedrijke hiphop­sterren ooit gerekend. Hendrix beseft hoe bijzonder het is dat Minaj, die al tientallen miljoenen platen verkocht, aan zijn nummer meewerkte.

“Mijn management legde ­Party Like A Rockstar aan Minaj voor en naar verluidt was er meteen een klik. Toen ze het nummer hoorde, begon ze er spontaan op te rappen. Ze is dan de studio in­gedoken om haar touch aan het nummer mee te geven.”

Het is overigens niet voor het eerst dat Shane Hendrix zijn naam verbindt aan een topper. Eerder al werkte hij samen met Justin Bieber. “Van het nummer Hard 2 Face Reality van Poo Bear is er een alternatieve versie gemaakt en daaraan heb ik samen met Justin Bieber ­gewerkt.”

Hendrix heeft pas ook een eerste eigen single uitgebracht en met Sorry I Can’t Stay staat hij nu al op vijf in de Belgische iTuneslijst. “Het doet plezier dat mijn Vlaamse fans me niet zijn vergeten, maar intussen slaat het nummer ook in de VS bijzonder aan. Dat merkte ik tijdens een tournee die me van het ­zuiden van Californië tot in New York bracht. Voor het nummer met Nicki Minaj uitkomt, breng ik trouwens nog een andere single uit waarop ik alleen te horen ben. Dat wordt It Don’t Matter.”

Een pak muziek in één keer? “We zetten nu veel in de markt om impact te creëren. Als je wil doorbreken in de VS, moet je het meteen goed aanpakken. Je krijgt er maar één kans.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees