Acteur/zanger wint ‘2 Sterren Restaurant’ met ‘Familie’-collega Kürt Rogiers

Roel Vanderstukken droomt stilletjes van een eigen restaurant, “maar mijn vrouw is minder enthousiast”

Roel Vanderstukken droomt stilletjes van een eigen restaurant, “maar mijn vrouw is minder enthousiast”

Foto: 2 Sterren Restaurant

Al jaren stil dromen van een eigen restaurant en dan de finale winnen van 2 Sterren Restaurant: je zou voor minder een carrière-switch overwegen. Maar geen paniek voor de kijkers van Familie: acteur Roel Vanderstukken (41), die de wedstrijd op VTM won met collega Kürt Rogiers (47), gaat zijn droom voorlopig niet achterna.

Roel Vanderstukken en Kürt Rogiers zijn de winnaars van 2 Sterren ­Restaurant, een wedstrijd waarin vier bekende duo’s onder toezicht van Sergio Herman elk een restaurant van beperkte duur moesten runnen. Vanderstukken geeft toe dat de zege deugd doet als je al jaren stilletjes van een eigen restaurant droomt. “Maar de smekende ogen van mijn vrouw hebben die droom al een beetje ­getemperd. (lacht) Om nog maar te zwijgen van de knauw die mijn ­gezondheid kreeg (de acteur onderging vorig jaar een zware operatie na een hartinfarct, nvdr.). Maar ik maak er geen geheim van dat mijn stille dromen vaak de neiging hebben uit te komen. Dat was met acteren zo, en met het zingen. Deze overwinning doet mijn hoop opflakkeren, maar het zou gewoon onverstandig zijn er meteen iets mee te doen. Ik speel heel graag in Familie. Niets is onmogelijk, maar een eigen restaurant zit er pas in als ik ooit beslis er een paar jaar tussenuit te gaan.”

Tot de laatste snik

De acteur ziet ook geen reden om te gaan zweven: “Ik heb dit mede dankzij een fantastische Kürt Rogiers en een ongelooflijk team gewonnen. Tof, maar dat wil niet zeggen dat ik een chef-kok ben. Laten we zeggen dat ik van een hobbykok geëvolueerd ben naar iemand die verantwoordelijk is voor een hele ploeg. Ik heb veel bijgeleerd, maar er zijn heel wat mensen met veel meer talent dan ik die de stap naar een eigen restaurant wagen. Ik ben bijna 42 en heb de neiging veel te relativeren, al wil ik over één ding geen misverstand laten bestaan: in dit programma was ik de chef en heb ik meegedraaid in de service van halfzeven ’s ochtends, tot de laatste snik. Er is niet één bord voorbijgegaan zonder mijn goedkeuring.”

Het restaurant van Roel en Kürt was het beste, maar kampte met één groot probleem: de ellenlange wachttijden. “Omdat we onze gerechten à la ­minute maakten. Alle respect voor Marie Verhulst en Andy Peelman, die het schitterend hebben gedaan. Maar zij deden veel meer mise-en-place, er werd veel meer op voorhand klaar­gezet. We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt, zelfs Kürt snapte niet waarom ik elke keer dingen ­wijzigde. Maar ik ben zo: ik wil niet ­reproduceren, ik wil het fris houden voor mezelf.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees