UCI onderzoekt ‘geheime wapen’ van Lotto-Soudal

UCI onderzoekt ‘geheime wapen’ van Lotto-Soudal

Foto: hc

UCI-wedstrijdvoorzitter Jean-Michel Voets lichtte gisteren de technische commissie van de wereldwielerbond in over de Speed Gel die Lotto-Soudal woensdag bij de ploegentijdrit op de benen smeerde.

 “Of dat legaal is of niet, daar kan ik me helemaal niet over uitspreken. Ik heb het gebruik van die bolletjes (waspoeder zoals Lotto-Soudal woensdag verklaarde) gemeld aan Jean-Christophe Péraud. Het is beter dat we hier na de Dauphiné een oordeel over vellen dan dat dit in de Tour moet gebeuren”, aldus de jurypresident.

Péraud is door UCI-voorzitter David Lappartient aangesteld als technisch manager en het hoofd van de cel die tegen mechanische fraude strijdt. Vorig jaar was er veel ophef bij Sky na de Tour­proloog, omdat de ploeg stroken met bolletjes had aangebracht die de luchtweerstand verminderen. De Britse WorldTourploeg gebruikt die kledij overigens nog altijd.

Lees hier meer over het geheime wapen van Lotto-Soudal.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.