Ook Bulgaarse tennisster met wie Elise Mertens nog dubbelde werd omgekocht

Ook Bulgaarse tennisster met wie Elise Mertens nog dubbelde werd omgekocht

Ook een Bulgaarse tennisspeelster met wie de Belgische Elise Mertens nog dubbelde, werd omgekocht. Foto: BELGA

In het grootschalige onderzoek naar de ­Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis zijn vijf verdachten aangehouden op verdenking van corruptie, witwassen, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Tijdens de grote ­razzia met 21 huiszoekingen werd zo’n 250.000 euro in beslag genomen. Geld dat allicht gewonnen werd nadat de bende professionele spelers had omgekocht om tenniswedstrijden te fixen, wat hen gigan­tische gokwinsten ­opleverde.

Vijf jonge Armeniërs blijven in de cel, onder hen ook spilfiguur Grigor S. (27), alias Gregory. Uit het onderzoek bleek dat de jongeman uit Sint-Gillis actief professionele tennisspelers opzocht om hen met smeergeld om te kopen.

Er zijn sterke aanwijzingen dat hij ook telefonische contacten en ontmoetingen had met de Belgische prof Maxime Authom (31) uit La Louvière, die zes jaar geleden nog de US Open speelde.

Ook Authom werd dinsdagochtend opgepakt, maar na een grondig verhoor werd hij weer vrijgelaten. Het is niet duidelijk wat hem ten laste wordt gelegd.

Het onderzoek leerde wel dat spilfiguur Grigor S. andere ­tennissers duizenden euro’s heeft betaald, onder wie ook een Bulgaarse tennisspeelster met wie de Belgische Elise Mertens nog dubbelde op een WTA-toernooi heeft gespeeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.